Dag 19

Zaterdag 28 mei van Monterey naar Pismo Beach

Soms gaan dingen niet atijd zoals je verwacht.....
Het begon goed vanmorgen met een ontbijt in een, voor de verandering eens, gezellige ontbijtruimte. Minder was het afscheid van onze top suite met fantastisch bed en heerlijke douche. Toch redelijk op tijd vertrokken, zo rond half 10. Langs de kustweg en vervolgens de 17 miles drive . Deze waren echt prachtig! Heel vaak gestopt. Strak blauwe lucht en mooie kleuren blauw van het zeewater. Zeeleuwen en heel veel vogels gezien bij birdrock. Minpuntje 3 bussen met Japanners die zich echt nergens wat van aantrekken en doen waar ze zin in hebben, continue met die antennes van selfiesticks!
We hebben ons niet laten kisten en bleven zelf ook stug foto's maken lol.
Het bleek later het weekend van Memorial day te zijn en het was ook nog zaterdag.....dus dubbel druk overal. Highway 1 staat bekend om zijn prachtige route. Moet je echter niet op zo'n dag als vandaag gaan......bij de viewpoints kon je de helft van de tijd je auto niet kwijt! Drukdrukdruk! Het eerste park waar we naar toe wilden na de 17 miles drive waar veel zeeolifanten en pelikanen schijnen te zijn, bleek vol, geen parkeerplaatsen meer. Niets kunnen zien dus. Daarna kwamen de wolken steeds lager te hangen. Zicht op de weg viel mee maar naar beneden meestal niets meer te zien. Volgens de papieren was er een park waar seqoiabomen waren en watervallen. Eerst toegang moeten betalen, vervolgens vreselijk zoeken naar een parkeerplekje en toen geen trail pad kunnen vinden. Uiteindelijk gevraagd. Bleek een heel eind lopen te zijn. Ging hem dus niet worden want we moesten nog een heel eind rijden. Weg $10 en het park weer uit en route vervolgen.
Eventjes zon en toen een leuk restaurantje gevonden om te lunchen.
Ondanks de "mist" van wolken toch een aantal keren gestopt. Bij 1 stop waren een massa eekhoorntjes zo schattig! Hier dus fijn een tijdje rond gehangen. Bijna aan het eind van highway 1 zagen we ineens een bord : bij volgende viewpoint zeeolifanten strand! Dat was dus weer een leuke verrassing! Dit hadden we niet meer verwacht. Zelfs 2 strandjes mudje vol met die beesten! Zie het verschil níet echt met zeeleeuwen maar dat mocht de pret niet drukken. Verschillende kleuren! Witte/grijze/bruine en gelige dikhuiden....wel vreselijk stinken zeg!
Gelukkig was het toen niet heel ver meer.
Hier in Pismo Beach blijven we 2 nachten en ook hier hebben we een suite :-). Bovendien kregen we voor vanavond per persoon 2 gratis drankjes voor in de bar. Als je bedenkt dat een wijntje vaak 7 of 8 dollar ( excl tax) kost en een biertje vaak 6 of 7 dollar dan is dat toch heel leuk.
Nu dus lekker aan de wijn/bier :-).