Dag 3

1e dag in New York

Vandaag de eerste echte dag in New York, de dag dat de wandelschoenen tevoorschijn komen (en de dag van de blarenpleisters, hihi)
'S Ochtends eerst in de 2e buurtsuper ontbijt bijeengescharreld. Wat leuk dat deze werd bemand door een Amerikaanse Turk die zelfs wist waar Nederland ligt omdat hij elk jaar 3 dagen carnaval viert in Maastricht.
Wat chocoladebroodjes en een bagel (wel erg droog) bij het ontbijt genuttigd om vervolgens naar pier 38 te gaan. Jet wilde er perse op tijd zijn (dus als de boot vertrekt om 11 uur, loop je om half 10 op de kade om vervolgens af te vragen wat je tussentijds gaat doen). Gelukkig brachten het vliegdekschip Interpreted (ingericht als museum en ruimte voor StarTrek 6) uitkomst.
De boot vertrok redelijk op tijd om de Hudson af te varen en via Ellis Island en Staten Island/Statue of Liberty via de East River noordwaards te gaan. Vanaf het water heb je een fantastisch uitzicht op Manhatten en de wolkenkrabbers in New Jersey (die hier weinig voor onderdoen).
Van de uitleg weinig meegekregen, wel is de historische rol van de Nederlanders, die vrij groot is, nadrukkelijk aan bod geweest.
Na anderhalf uur waren we weer terug en gingen een hotdogkraam bezocht. Tussentijs hebben we ons nog lekker laten verkoelen in een straatfontein.
'S Middags zijn we eerst naar Top of the Rocks geweest. Helaas, een zakmes in de handtas dwong ons bij de veiligheidscheck tot een tijdelijke opsplisting van de groep, maar het uitzicht werd er niet minder om.. Vervolgens naar de AppleStore geweest. Even een nieuw muisje op de kop getikt (scheelt toch meer dan EUR 10), en toen een rondje gemaakt in Central Park. Wat is rust te midden van Manhattan is dat.
Het begon inmiddels donker te worden zodat we richting Time Square konden gaan voor de absolute reclamebeleving ter wereld. de 3 j"s gingen tussentijds de M&M-World in om er zonder M&M's uit te komen!!!
Daarna weer naar het hotel, want we waren alle 4 gebroken!