Dag 3

2e dag in New York

's Ochtends eerst een stevig ontbijt genomen bij de naast het hotel gelegen TexMex. Daarna de taxi voor morgenochtend geregeld, wanneer wij New York City verwisselen met Los Angeles.
Daarna te voet naar de 8th Avenu voor de metrorit naar downtown Manhattan. Het eerst gekochte kaartje deed niet wat wij wilden (nl allemaal op een kaartje), dus bij de bemande balie het kaartje omgewisseld waarna wij de metro konden nemen.
Na een kwartiertje waren wij al op de lokatie, Ground Zero (waar overigens een heel nieuw groot metrostation wordt gebouwd.
Deze plaats maakt overigens een zeer diepe indruk op ons, al dat neerstromende fonteinwater lijkt in een oneindig diep gat te stromen en symboliseert zo de instortende flats en verdwenen levens (waarvan de namen in de rand staan).
Ook de eenvoud in het ontwerp van het nieuwe One World Trade Center trof ons (toevallig recent op National Geographic Channel een aantal documentaires hierover gezien).
Vervolgens te voet naar de Adidas Store om Jennifer haar grote wens in vervulling te laten gaan, een paar echte Adidas schoenen. De eerste shop bleek op weg naar een winkelsluiting dus even verderop de 2e shop bezocht, alwaar haar wens in vervulling kwam.
Daarna kwam Jeroen met een supersuggestie voor het volgende reisdoel, het Empire State Building. Het mooie lijnenspel in benadrukt de hoogte van het gebouw eens te meer (ikzelf vind het mooier dan het OneWorldTradeCenter).
Vervolgens bij het om de hoek gelegen Herald Square wat gedronken waarna wij Broadway zijn afgelopen naar de M&M-store om - naast de gisteren gekochte gifts - ook nog wat M&M's te kopen. Hierbij TimeSquare overgestoken met al die super reclames.
Na de M&M-store onderweg naar het hotel het avondeten gekocht om dit op de hotelkamer op te eten. Vervolgens toch vrij snel naar bed, want - zoals gezegd - morgenochtend gaat de wekker al om 3 uur.