Dag 15

Van de woestijn naar de bergen

Vanmorgen ging de wekker om 7 uur af Voor de laatste echte grote reis met de camper (zo'n 6,5 uur gaf de navigatie aan). Eerst lekker op de camping douchen (Ze hebben daar een ruimte van 3*3 meter, waarin zowel een douche als een toilet zit). Daarna eerst langs de benzinepomp en vervolgens zijn we naar de Strip gegaan om de bekende foto te maken van "Welcome Las Vegas" om daarna een stuk over de Strip gereden.
Het doel van vandaag is Coleville, een tussenstop op weg naar Yosemite National Parc. Onderweg kwamen heel veel campers tegen die naar Las Vegas gaan. Toen we Las Vegas uit waren, is het alleen maar woestijn. Wij zijn verbaasd als we weer een klein stadje (dorpje) tegenkomen. In ieder geval is het de eerst 1,5 uur zonder dat je iets tegenkomt. We hebben vandaag verschillende landschappen gezien. Woestijn, bos en bergen. Af en toe gingen we behoorlijk omhoog met de camper. We hebben ook 2 passen beklommen., waar we soms met wel 20 mi/uur naar boven en beneden gingen. De laatste 160 mijl konden we weer gewoon doorrijden. Vooral de laatste 40 mijl waren bijzonder mooi door het rivierdalletje waar we doorheen gingen. Vrij kort daarna arriveerden we op de camping, waar we ons om half 5 hadden gesetteld.
De omgeving biedt veel natuurschoon maar de dorpjes zijn zeer klein, En beschikken ook niet over een supermarkt dus noodgewongen maar uit eten gegaan in een BBQ-restaurant (op advies van de receptie maar extra vroeg gegaan omdat het restaurant al om 8 uur de deur sluit). Om half 8 waren we weer terug op de camping. Daar nog een spelletje UNO gedaan, terwijl Jan zich bezig hield met de filmpjes van de dashcam (vandaag voor het eerst gebruikt) en het fototoestel. Daarna een stukje voorbereid voor de blog op de Jan Doets-site.