Dag 10

Dagje Banff

Zo vandaag een dagje Banff. Het was  een heeeeeel koude nacht vannacht. We weten inmiddels wel hoe we er mee om moeten gaan. We zien er niet uit. Maar 't  is te doen.
Immers een kachel met heel veel lawaai willen we ook niet aanzetten en dat wordt weer te warm en te droog.
Vanmorgen lekker rustig aangedaan en dat is bij ons nog altijd  rond 7.30 AM het bed uit, maar we waren gisteren zo moe dat we er al voor 10 uur in lagen.
Lekker ontbijtje  (maar  wel eenvoudig) en op naar de Banff Gondola, die ons the Sulphur Mountain naar 2292 m hoogte the sky  inleept.
Je krijgt zowel onderweg als daar boven een adembenemend uitzicht. Je zit midden in de toppen van alle bergen. De hoogste ca 3400m.
Er is een heel info centre en je kan er zelfs een diner 's avonds nemen in the Sky Bistro . Wij hebben het bij koffie met een stukje worteltaart gehouden. Daarna een lekker wandelingetje gemaakt, nog wat inkoopjes doen.  't komt niet snel voor maar ik liet me weer veel te veel in de emotie meeslepen en kocht een paar lekkernijen en wat Canadese kruiden voor de BBQ voor veel te veel geld.
Daar zal je al snel een menuutje in the Sky Bistro voor hebben. En dan maar hopen dat het ook lekker is.
Beneden aangekomen nog even de Bow River Falls aangedaan. En daarna een wandeling (eindelijk uit de wind lekker warm)  rond Banff en de dag zit er weer op.
Vanavond een lekker stuk vlees met de nieuwe kruiden uit proberen???????
Er staan ons weer 2 dagen reizen te wachten.
Met Banff hebben we het meest oostelijke van onze reis gehad. Nu weer terug naar het westen. Via Revelstoke en Kalowna.
We hopen van harte dat de temperatuur nu meer zomers gaat worden en dat we in het 2e deel van de vakantie uit de winterkleding kunnen en de kortebroeken en zonnebrand mee gaan maken.
Overigens jullie hebben allang gemerkt; dat heeft ons ech nie afgehouden van een tot nu toe prachtige  en adembenemende reis.

Vergeet te melden dat we s'morgens bespied worden en toen we weggingen werden er uitgezwaaid door onze nieuwe vrienden.

O, en kijk nog ff terug. Nog een paar alleraardigste foto's bij geplaatst. Je ziet wel welke!!!!