Dag 12

Dagje Kelowna

Vanmorgen bijtijds opgestaan. We hadden voor vandaag een fietstochtje op het programma staan. De ochtend startte met mooi weer. Kijk daar houden wij van!
Als we hadden gedacht dat het een rustig relaxt dagje zou worden dan hadden we ons behoorlijk vergist.
Op het programma stond de Kettle valley biketrail. Het was maar 12km bij ons vandaan, slechts een halfuurtje rijden dachten we en gaf Google maps ook aan. Kan aan onze voorbereiding liggen maar gingen hier weg en hebben zeggen en schrijven slechts 4km asvalt gehad. We moesten een niet verhard pad inslaan dat ons the mountain op sleepte. Alleen maar stijgen, haarspeldbochten en kuilen waar je Uuuuu tegen zegt. Die hele camper werd uit elkaar geschud en dat all the way omhoog.
Waren we nu weer gekkenwerk aan het uithalen???? Of was dit de bedoeling en ook toegestaan. Ik vetrouw Maps nu blindelings, we moesten goed zitten. Dus toch maar doorgaan.
Na 1 uur boven aangekomen, bleek dat we juist zaten. Daar waren de dutch guys die de fietsen aan ons verhuren.
Ja, het pad was dit jaar, gezien het late einde van de winter wel heel slecht. Zij waren ook al een paar fietsen onderweg verloren en dan heeft ie er een stuk of 30 op de aanhanger hangen.
Wij startten met fietsen na alle formaliteiten afgehandeld te hebben. Lees afzien van aansprakelijkheid van hun. 12 km heen en 12 terug. Over een oude spoorbaan uit 1865 of zo, 18 bruggen en 2 tunnels waren er destijds voor dat spoor nodig. Echt weer prachtig. Dit traject bestaat nergens op aarde. Wat is dat mooi. Dat was de heenreis weer meer dan waard.
En de terugreis ook.
Gewoon in low gear zetten zeiden the Dutch boys, anders kan je je remmen weggooien beneden.
Doen dan maar. Uurtje terug rijden. maar je doet tijdens zo'n reisje in Canada heel wat ervaring op . Ook dat weer gefixt.

Ik ben bezig om filmpjes op YouTube te krijgen die ik kan koppelen aan dit verslag. Kijk af en toe ff terug. Ik weet niet of het gaat lukken. Het duurt heel lang voordat er een filmpje is geupload.