Dag 16

Reis met de ferry naar Nanaimo en door naar Tofino

Vanmorgen vroeg er uit want we moeten de ferry naar hebben naar Vancouver island.
Vertrek 12 uur.
Daarna doorrijden naar Tofino een0 toch van ruim 200km , toch weer door de bergen met veel klimmen en een groot deel 2baantijdwinst. Dat rijdt  niet snel!
Gisteren avond dus een heerlijke staek gegeten en van Andy de tip gekregen om zeker even te stoppen bij Cathedral Grove. Een regenwoud met enorme hoge en dikke bodem.
Dat hebben we gedaan. We hadden  mazzel want we waren vroeg bij de ferry en konden al 1,5 uur eerder mee, tijdwinst die zeer welkom was. We zijn daar dus even uitgestapt. Zie de foto. De oudste boom: 800 jaar????!!!!.
Later doorgereden naar Tofino, waar we rond  4 uur aankwamen. Dan nog een camping zoeken. Dat is lastig in het drukke Tofino.  Gelukkig wel gelukt alleen moeten we dte volgende dag naar een andere plek.
Plan was zelf nog te koken Maar daar is niets van terecht gekomen wegens het beeldschone en paradijselijke  uitzicht dat we hadden. We(ik) wilden perse de ondergaande zon in rood fotograferen.  Is redelijk gelukt maar er was toch net iets teveel laaghangende bewolking.