Dag 18

Berenbezoek

26 september 2017

Berenbezoek

's-Nachts mag je op de campings niets buiten laten liggen wat met eten te maken heeft (gehad). Dat heeft te maken dat dieren in het wild altijd opzoek zijn naar voedsel een aangezien de campings hier niet omheind zijn kunnen de dieren er dus gemakkelijk opkomen. Bij iedere camping krijg je dus het verzoek om geen etenswaren buiten te laten liggen ook geen koelboxen of barbecue. Ook langs de wegen staan overal borden de wilde dieren niet te voeren.
Op de camping in Clearwater County, waar we hebben overnacht holden de eekhoorns over de camping en langs de campers en caravans. Ik liep langs een boom waar op ooghoogte een eekhoorn op de stam zat. Hij keek me aan en ging als de wiedeweerga achter de stam zitten en keek beurtelings rechts en links om de stam om te kijken of ik er nog stond. Na een aantal keren om de stam kijken had hij zijn vluchtroute bepaald en verdween in het gras onder de struiken.
Gisteravond toen ik het verslag van 25 september aan het maken was en Ed en An al sliepen hoorde ik buiten wat geschuifel en was het net of er iets tegen onze camper duwde. Het schoot door mijn gedachten "oh een beer" en ging verder met mijn verslag.
Vanmorgen gingen An en Ed naar buiten om wat foto's te maken en ontdekten dat er een struik plat was die gisteravond nog rechtop stond. Na goed kijken ontdekte An afdrukken van de poten van een beer in de sneeuw. Had ik toch maar even door het raam gekeken.
Om een uur of tien vertrokken uit Clearwater County naar Banff, Alberta. Een rit van ruim 200 kilometer. Na iedere bocht weer een groots uitzicht met blauw-groene meren, ruige bergen en soms hele stukken met dode bomen waarschijnlijk door bosbranden.
Bij Lake Louise zijn we overgestoken naar de Bow Valley Parkway om een stop in te lassen bij de Johnston Canyon. Een uitzonderlijk mooi pad leidde naar de Lower Falls (lage watervallen) en een eind verder de Upper Falls (hoger gelegen waterval). Een tocht die behoorlijk wat energie vraagt doordat het pad behoorlijk wat hoogte verschillen had maar aangekomen bij de hoge waterval bleek het de moeite waard te zijn geweest.
Waar ze allemaal vandaan kwamen ik weet het niet maar er waren weer busladingen vol met Chinezen. Ze zijn meestal behoorlijk aanwezig door groepsgewijs ergens te gaan staan zodat een ander er niet meer bij kan. De groep maakt dan uitgebreid foto's en als we geluk hebben kunnen we, net voordat de andere groep komt, zelf een paar foto's maken.
Ook Banff National Park is een prachtig indrukwekkend gebied. Aangekomen op Banff National Park Trailer Court Campground kregen we een mooie plek aangewezen met water, elektra en vuilwaterafvoer. Helaas weer geen WiFi en weer een opgeslagen verslag. Zodra ik het kan verzenden krijgen jullie weer leesvoer over de afgelopen dagen. Nog even een GT en dan naar bed.