Dag 19

Een Belg

27 september 2017

Een Belg.

Vandaag een rustdag in Banff. Lekker uitgeslapen tot ongeveer half negen. Ed gaat als eerste onder de douche in de camper en dat gaat voortreffelijk het water stroomt en is warm. An is de volgende maar dan komt er op onverklaarbare wijze geen water uit de kraan. De kraan in het keukentje uitgeprobeerd en die gaf zowel koud als warm water. Dan de kraan van het fonteintje in de badkamer en ook die gaf warm en koud water. De kraan buiten afgesloten en de douche geprobeerd met de waterpomp in de camper die je aan moet zetten wanneer je water gebruikt uit de watertank van de camper maar ook dat leverde niks op. Buitenkraan weer aangesloten alle kranen tegelijk aangezet inclusief de douche maar de laatste liet het nog steeds afweten. Dan vandaag maar geen douche voor An en mij. De ogen een beetje uitwassen en met flink wat deodorant komen we deze dag wel door. Morgen maar douchen in het toilet-/douchegebouw.
We gaan vandaag het bergdorp Banff in voor boodschappen en misschien komen we nog iets leuks tegen maar één van de belangrijkste dingen is een WiFi verbinding om de achterban te informeren over ons wel en wee. We hebben besloten om naar het dorp te wandelen, volgens de receptioniste is het ongeveer 15 à 20 minuten lopen. Het bleek iets langer te zijn maar dat was niet erg want de lucht was staal blauw en het zonnetje scheen heerlijk.
Banff is een mooi dorp -een beetje mondain volgens Ed- geheel gericht op toeristen die hier in zomer en winter in grote getale verblijven.
Banff ligt op een hoogte van 1364 meter en is daarmee Canada's hoogst gelegen dorp. Wij vonden een leuk terras, in de zon met koffie en met WiFi. Alle drie hebben we -hardwerkend tijdens het koffiedrinken- onze boodschappen de wereld in kunnen sturen.
Nadat wij alle souvenier- en "duremerkenwinkels" voorbij waren gelopen maar snel naar de supermarkt om de voorraden aan te vullen. We besloten om met de bus terug te gaan naar de camping. Dat kon vanuit het centrum van Banff met een bus die toeristen naar de gewenste bestemming bracht. Voor adults CAD $ 2,00 (Ed) en voor seniors CAD $ 1,00 pp. (An en ik) werden we naar de camping gereden met zware boodschappentas.
's-Middags heerlijk in de zon gezeten op de camping, lekker even geen verplichtingen maar even een moment voor jezelf.
's-Avonds na het eten nog een spelletje rummiekub en alle drie één keer gewonnen. Bedtijd en Ed besloot een bezoek te brengen aan het toiletgebouw. Kort daarna besloot ik ook nog even naar het toiletgebouw te gaan. Ed kwam naar buiten en ik liep net het pad op om naar binnen te gaan. Ik vroeg hem "heb je ook nog van die flubberende handen" (binnen is nl. een apparaat waar een stevige bries uitkomt om je handen te drogen en wanneer je je handen daar onder houdt dan gaat de huid van je hand "fladderen" alsof het los zit). Hij keek me half niet begrijpend aan en stak z'n handen in de lucht en zei "ze zitten er nog aan".
Weer terug in de camper -ik was nog in het toiletgebouw- begon hij aan An een verhaal te vertellen dat er iemand bij het toiletgebouw was die iets riep over wapperende handen en dat hij dacht dat het een Belg was die hij niet goed kon verstaan en dat hij zich afvroeg hoe die "Belg" wist dat hij een Hollander was en toen maar zijn wapperende handen in de lucht had gestoken. Daarna vroeg hij waar ik was. An vertelde hem dat ik naar het toiletgebouw was gegaan waarop Ed begreep dat het geen Belg was die hij was tegengekomen maar dat ik het was geweest. Toen ik weer terug kwam in de camper kreeg ik het hele verhaal in geuren en kleuren te horen. De lachsalvo's gingen door de camper en waarschijnlijk daar buiten. Even afkoelen met een GT en verslag maken dan gaat deze Belg slapen.