Dag 15

Een selfie

23 september 2017

Een selfie.

Allereerst hartelijk dank voor de leuke reacties tot nu toe op ons reisverslag. Maar we hebben nog ruim een week te gaan en daar houden we jullie ook van op de hoogte.
Wij vervolgen onze reis vandaag van Clearwater BC naar Jasper National Park, Whistlers Campground in Jasper AB (Alberta). Ongeveer 350 kilometer rijden en de geschatte tijd 4 - 6 uur.
Na douche, ontbijt en het afkoppelen van water en elektra kunnen we vertrekken. Ook de camper is opgeruimd, bedden opgemaakt, afwas gedaan maar op de bank ligt nog een zwart T-shirt. Ik vraag aan Ed is die van jou of van An? Verontwaardigd krijg ik van beide tegelijk het antwoord "het is van jou" en met het uitdrukkelijke verzoek dit vooral in het verslag te vermelden. Het is mij nog niet helemaal duidelijk waarom maar zij zullen er hun redenen voor hebben.
Nog even benzine tanken in Clearwater en verder met de reis. De omgeving wordt steeds mooier met zo nu en dan een foto-, koffie- of lunchstop.
Verderop worden de bergen steeds hoger en komen de witte toppen hier en daar tevoorschijn. Op een parkeerplaats aan de rand van een meer staan diverse auto's waarvan de inzittenden druk aan het fotograferen zijn. Daar stond ze, een stevige jonge dame gekleed in zwarte broek en zwart shirt met zwart haar en felrode lippen staat met haar telefoon in de hand bijna in het water om de mooiste selfie van haar leven te maken. Vele standen worden uitgeprobeerd om maar een zo voordelig mogelijk plaatje te maken. Geïnspireerd en geëmotioneerd besloten we een selfie van ons drieën te maken. Die hebben jullie nog tegoed. Wij reizen verder naar Jasper en komen bij Jasper National Park. Normaal gesproken moet er worden betaald om in het park te verblijven maar 2017 is een speciaal jaar. Canada bestaat 150 jaar en daarom mag iedereen dit jaar de Nationale Parken gratis bezoeken. Een leuk voordeeltje.
Voor ons opent zich een panorama aan natuurschoon bestaande uit bos, meren en besneeuwde bergtoppen. Werkelijk een schitterend gezicht. En hier mogen wij verblijven.
Whistlers Campground is een grote camping en de "vehicels" zoals campers en caravans, waar men in verblijft, navenant. We krijgen een plek "Full Hook-Up" (water, elektra en afvoer) en als we willen kunnen we permissie krijgen vuurtje te stoken op de staanplaats. Dit laatste laten we over aan de mensen die graag buiten in de kou zitten.
Douches zijn ver weg dus gaan we de afvoer rechtstreeks aansluiten zodat we niet eerst het douchewater in onze eigen tank hoeven op te vangen. Zo langzamerhand raken we zeer bedreven in het reizen en leven in een camper. Het avondmaal bestaat uit macaroni zoals we nog nooit hebben gegeten maar het recept is niet meer verkrijgbaar. Overigens komen we ook tot de ontdekking dat het tijdverschil met Nederland nu acht uren is i.p.v. negen. We besluiten om daar niet in mee te gaan want al dat wisselen van tijd maakt het alleen maar moeilijker.
Helaas kunnen we het verslag niet verzenden want er is geen WiFi. Daarvoor moeten we naar de koffieshop of bibliotheek in het stadje. Morgen is het zondag en dan zal de bibliotheek wel gesloten zijn misschien even kijken bij de koffieshop. Dit wordt even afzien voor jullie. O ja ik heb nog een GT tegoed. Lekker slapen allemaal of goede morgen.