Dag 20

Geen nieuws, goed nieuws

28 september 2017

Geen nieuws, goed nieuws.

Vanmorgen vertrokken uit Banff naar Williamson's Lake Campground in Revelstoke, BC een afstand van ongeveer 300 kilometer. En ja wat valt er zoal te vertellen over zo'n rit. Ik moet eerlijk bekennen bitter weinig. Onderweg gebeurden geen verschrikkelijke ongelukken, we zijn nog nooit een Canadese politie tegengekomen, sneeuw laat nog even op zich wachten met uitzondering hoog in de bergen en de grootste geheimen zijn de afgelopen weken al gepasseerd.
Ver over de helft van deze rit zat ik nog even te neuzen in de reisbeschrijving of we onderweg nog bijzonderheden zouden tegenkomen. Ik kwam nog een paar leuke dingen tegen - zoals Yoho National Park met daarin de Natural Bridge, Kicking Horse River (de rivier heeft zijn naam te danken aan een arts die in 1858 als eerste Europeaan een steile bergpas in dit gebied ontdekte. Hij kreeg in een onbewaakt ogenblik een trap van zijn paard en dat maakte zoveel indruk dat de grootste rivier in dit gebied zijn naam er aan te danken heeft) en Emerald Lake-maar die waren we aan het begin al gepasseerd zonder dat we het hadden opgemerkt. Volgende keer moet ik beter opletten dus.
Revelstoke is min of meer ontstaan om aan arbeiders die voor Canadian Pacific Railway werken, onderdak te bieden. De oorspronkelijke bewoners van British Columbia gebruikten deze vallei inde zomer voor het plukken van bosbeheer en te vissen op zalm. Ze bleven er in de winter niet omdat er veel sneeuw valt en er een groot risico op lawines was.
Aangekomen op de camping in Revelstoke kregen we een fantastische plek in de zon met uitzicht op het meer. Genietend van de prachtige omgeving en een glas wijn in de hand, dan verstrijkt de tijd snel.
Voor iedereen die de volgende keer een weekend weg gaat of met vakantie; neem rummiekub mee. Het scherpt de geest en het is een leuk tijdverdrijf en neem ook vooral een zandloper mee.
Na drie spelletjes -dit maal was ik de grote verliezer- werd het hoog tijd voor een heerlijke GT. De spondes konden in gereedheid worden gebracht.