Dag 14

IJsklompen

22 september 2017

IJsklompen.

In de bergen bij Clearwater. Het was koud vannacht zelfs met een extra deken over. Van mijn tenen tot aan mijn knieën koud en niet warm te krijgen. Mijn voeten waren ijsklompen. Een combinatie met koude voeten is een koude neus. Even voelen en ook dat klopt. Nog geprobeerd te slapen maar tevergeefs dat lukte niet meer. De wekker stond op 08.00 uur en tot zo lang heb ik het weten te rekken. Mijn mede camperslapers lagen met hetzelfde gevoel in bed dus kun je ervan uitgaan dat mijn verhaal klopt. Warm aankleden en naar het douchegebouw. Oh dat heerlijke warme water op je lijf, het bloed begint weer te stromen.
Na het ontbijt -met ei- het water en elektrisch afgekoppeld om met de camper op verkenning te gaan. Doel was Helmcken Falls. Op de weg daar naartoe waren ze bezig met asfalteringswerkzaamheden bezig. Wanneer men in Canada bezig is met wegwerkzaamheden dat staat aan het begin en eind van het werk een persoon -vaak een vrouw maar deze keer een man- met een bord waarop aan de ene kant rood met witte letters STOP en de keerzijde geel met zwarte letters SLOW. De man vroeg of wij naar "the Lake" wilden en ik antwoordde net iets te snel met "yes" en wij mochten doorrijden. In het voorbijrijden konden we nog net zien dat linksaf naar de waterval ging zoals de bedoeling was. Dan eerst maar naar het Clearwater Lake. Een mooie tocht over een gravelweg met bochten, kuilen en stenen. Veel eekhoorntjes die van de ene naar de andere kant van de weg wilden. Blijkbaar is ook hier het gras aan de andere kant groener. Alle stroompjes of beekjes hebben wel een naam en wij zagen een hele leuke nl. "Foot Wash Creek". Niet gedaan, één nacht ijsklompen is meer dan genoeg.
Bij toeval kwamen we langs een "sanidump". Campers en caravans kunnen daar hun afvalwater lozen in een put. Het tableau in de camper gaf aan dat het tijd werd om de slang uit te rollen om onze tank te legen. Voor $5,00 ben je klaar, alles geheel zelfbediening.
Aan het einde van de weg is een parkeerplaats en vandaar een kleine wandeling naar het meer. Clearwater Lake is door middel van een rivier verbonden met Azure Lake. Het werd tijd om de weg terug te nemen richting "man met bord op de weg" en daar rechtsaf te slaan. Aangekomen bij de man moesten we 5 minuten wachten. Daarna zouden we onder begeleiding langs de wegwerkzaamheden worden gevoerd. Eigenlijk vind ik het jammer want gravelwegen hebben toch iets oers in zich. Afijn het is de tijd net wat u zegt, we moeten mee in de vooruitgang.
De begeleider bracht ons -en meerdere auto's- naar de parkeerplaats bij
Helmcken Falls. Helmcken Falls is Canada's op vier na hoogste waterval, relatief onbekend, ruim 3 keer hoger dan de Niagara watervallen. In de reisbeschrijving staat dat er op rustige momenten niemand anders is te bekennen. Volgens mij geldt dat overal in de wereld. Er is geen woord van gelogen, het is een overweldigend mooie imposante waterval. Vanaf een soort plateau heb je een schitteren uitzicht op de waterval met picknickbankjes. Het water stort zich naar beneden en als je de andere kant opkijkt zie je de waterstroom in de verte verdwijnen. Vanaf het plateau kun je via een wandelpad langs de kloof wandelen. Wij hebben daar een klein gedeelte van gelopen met prachtige uitzichten. Na al dit moois te hebben mogen aanschouwen werd het tijd om campingwaarts te keren. Lekker nog even wat voor jezelf doen zoals lezen, verslag maken, wijntje, eten, spelletje, een GT en dan slapen met dekbed en extra dekens.