Dag 21

Ontvangst met bloemen

29 september 2017

Ontvangst met bloemen.

Van Revelstoke is het ongeveer 220 kilometer naar ons volgende doel:
Canyon Farms RV Park in Kelowna, BC.
Kelowna betekent beer en is gelegen aan Lake Okanagan. Het meer strekt zich uit van Vernon in het noorden tot Penticton in het zuiden en heeft een lengte van 135 kilometer, de breedte ligt tussen de 4 en 5 kilometer en heeft een oppervlakte van
351 km2.
Op onze reis van Revelstoke naar Kelowna zijn we er langs gereden en hebben een koffiestop gemaakt op een fantastische plek aan het meer. Prachtig helder water, zon en een heel klein beetje koele wind. Op de parkeerplaats stond een betonnen picknicktafel, een beetje saai. Wat geen enkele buitenlander zou doen maar wij Nederlanders wel, je pakt een paar uitklapstoeltjes en dito tafeltje, zet de hele boel aan de rand van het meer, koffiemokken op tafel en genieten maar. Je zou er zo de hele middag willen doorbrengen maar het reisschema riep ons tot de orde. De boel weer ingepakt en de laatste kilometers naar de camping. Die ligt buiten Kelowna ergens in het heuvelachtige gebied. Echt platteland met boomgaarden waar appels en peren de hoofdmoot vormen en wie had dat gedacht, wijnbouw. Ook niet te vergeten de golfbanen. We reden het pad op naar de camping. Vóór ons een oudere heer in auto die door een geopend hek reed. Wij daar achteraan. Uitstappen om te kijken waar we ons moesten melden maar de campingbeheerder -weer een vrouw- stond als naast onze camper en vroeg "you are Devries?". (Ik schrijf het met opzet aan elkaar omdat ze hier en in andere landen die "rare" tussenvoegsels -de, van, van der etc.- niet kennen.)
Ik bevestigde haar aanname en we kregen plaats nummer 8 met de mededeling dat ze straks zou komen met informatie. Wij hadden inmiddels alles weer aangesloten, de lunch stond op tafel en daar kwam ze aan. Een vaasje met bloemen uit eigen tuin als welkom, het reglement van de camping, uitleg waar alles zich bevond en op de kaart aangewezen waar leuke dingen te doen zijn. Ook waren er eieren van eigen kippen en groente uit eigen tuin. Toen ze weer was vertrokken tuitten onze oren nog een kwartier na, maar we waren toch blij met de informatie.
Achter ons ligt een golfbaan waarvan je een klein deel kunt zien vanaf onze plek. Ik ben nog nooit op een golfbaan geweest dus moest ik even observeren hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Er kwamen plotseling 2 karretjes aanrijden met daarin de chauffeur en -in dit geval- de speelsters. Ze rijden tot aan het balletje. In karretje 1 pakte de speelster een verrekijker om op ontdekkingstocht te gaan naar "hole" zoveel. Ze had hem ontdekt en trok resoluut de club uit een zak die achter op het karretje stond en sloeg de bal richting "hole". Helaas kon ik niet zien of de bal ook de "hole" had bereikt want daarvoor had ik te weinig zicht.
Karretje en speelster 2 moesten even wachten tot speelster 1 haar kunnen had vertoont en speelster 2 kon toen aan de slag. Ze pakte een club uit de zak liep naar de bal maar bedacht zich kennelijk want ze keerde terug naar de kar en pakte toen 2 clubs uit de tas en nam beide mee naar het balletje. Met een ferme oefenzwaai probeerde ze beide clubs richting balletje te slaan en koos voor de club die waarschijnlijk het beste resultaat zou geven. Clubs in de zak, in het karretje en nu maar hopen dat ze de golfbal heeft gevonden voor de volgende slag.
Na het eten voltrok de avond zich in rustige sfeer, van boek lezen (An), naar zware overpeinzingen (Ed) tot het drinken van een GT en verslag van de dag maken (ik).