Dag 6

Reisdag 1

14 september 2017

Het toilet- respectievelijk douchegebouw had weinig allure kwamen we nu tot de ontdekking. Een douchebak bij elkaar gehouden door middel van tape en kranen in de douches die zeer moeilijk warm water prijs wilden geven. Als compensatie hadden wij een andere standplaats in gedachten met meer licht en als het kon ook wat zon. Wij hebben ons verzoek neergelegd bij de receptie en binnen de kortst keren was na betaling van het bijna onoverkomelijke bedrag van 2 dollar een andere plek geregeld. Canadezen zijn bijzonder aardige mensen.

Tijd voor het ontbijt en daarna met de camper een prachtige tocht gemaakt over een deel van het eiland. Rotsige kust aan de Pacific. Voor liefhebbers was er een wandelpad en voor mensen die moeilijk ter been waren stonden wandelstokken als hulpmiddel paraat.
Ed wilde nog bij Long Beach bij de zee met prachtig zandstrand kijken. Ondanks dat het half september is waren er nog veel toeristen. De zon aan een strak blauwe lucht helpt daar natuurlijk goed bij.
Daarna een wandeling gemaakt door het enig overgebleven stukje regenwoud op het eiland. Imposant die grote dikke bomen van honderden jaren oud. Ook het aanraken gaf mij gek genoeg een bijzonder gevoel.
Verderop ligt het aangeprezen plaatsje Tofino. Het is een toeristisch plaatsje maar waarom is ons even ontgaan. Ons bezoek heeft daarover overigens ook geen uitsluitsel van kunnen geven. Omdat de proviand aangevuld moest worden hebben we daar maar boodschappen gehaald.
Wel hebben we kunnen constateren dat de meeste Canadezen zich uitzonderlijk goed aan verkeersregels houden. Ze wachten al voor een zebrapad als jij bij wijze van spreken daar nog 30 meter van verwijderd bent. Dat wordt een hele ommekeer wanneer we weer terug zijn in Nederland.
Nog steeds geen WiFi dus ook dit verslag wordt opgeslagen tot publicatie mogelijk is geworden.