Dag 24

Tot slot

2 / 3 oktober 2017

Tot slot.

Half slapend van de jetlag nog even het laatste verslag. Maandagmorgen 2 oktober is het zover, de camper moet vóór elf uur worden teruggebracht. De avond daarvoor de koffers al voor een groot deel ingepakt. Blijft over ontbijten en de laatst gebruikte shirts, broeken toilettassen in de koffers, kastjes leeg maken en daar gevonden spullen ook in de tas of naar de container brengen. Alles wordt binnen schoongemaakt, de vuilwatertanken worden geleegd, water en elektra afgekoppeld en de laatste rit naar de camper verhuurder kan beginnen.
De camper moet met volle benzinetank worden teruggebracht dus dat doen we onderweg ook nog even. Aangekomen bij de verhuurder wordt geïnformeerd hoe de reis is geweest, of er ongelukjes zijn gebeurd of anderszins iets aan de camper mankeerde. Jaha, de douche die wij slechts 1 keer konden gebruiken en daarna structureel weigerde te doen waarvoor hij bestemd is n.l. ons schoon spoelen. Dat wilden ze direct controleren dus wij met ons drieën, de dame achter de bali en de verhuurder naar de camper. De balidame ging in de douche staan en draaide de kranen open waar geen water uitkwam. Volgens haar moest er een knopje op de douchekop zitten en als je die indrukt dan zou hij het weer moeten doen. Echter op onze douchekop was geen knopje te bekennen. Toen kwam de beheerder in actie en vroeg of wij de waterpomp wel aan hadden staan (ja), of we andere kranen tegelijk hadden geprobeerd (ja), en nog een paar vragen die door ons ook met ja werden beantwoord. Toen nam hij de douchekop in de hand, bekeek hem goed en draaide boven op de kop iets om. Kranen aan en.......tatatataaaa er kwam water. Er bleek bovenop de douchekop een draaimechanisme te zitten waarmee je de douchekop kon dichtdraaien. Nooit gezien, nooit van gehoord toch fijn om dat achteraf te horen.
Wij weer terug naar het kantoor voor de administratieve afwikkeling. De verhuurder controleerde intussen onze camper en die bleek in orde te zijn want hij kwam binnen dat de borg kon worden terugbetaald.
Hierna werden wij met nog een aantal mensen uit Duitsland naar het vliegveld gebracht. Inchecken, wat eten, security check en richting de gate. Om 15.00 uur boarden maar voor die tijd staat er al een hele rij mensen die waarschijnlijk denken dat ze moeten rennen voor een plaats terwijl toch iedereen een kaartje heeft gekregen met daarop het stoelnummer. We vertrekken precies op tijd 15.40 uur. Er is voldoende te eten en te drinken en voor wie wil slapen, ga je gang.
Inmiddels zijn we in wat andere tijdzones beland en is het dinsdag 3 oktober. Om ca. 08.00 (Nederlandse tijd) wordt ontbijt geserveerd en 09.30 uur landen we op Schiphol. De gate waar we aangesloten moeten worden is nog bezet door een ander vliegtuig. Een paar passagiers zijn te laat komen opdagen en hun bagage moet eerst uit het vliegtuig worden verwijderd. Daarna kan de gate vrijgemaakt worden en kan ons vliegtuig aangesloten worden. Bagage van de band gehaald, treinkaartje voor An gekocht (Ed en ik hebben een OV-kaart die ook voor de NS bruikbaar is) en met de roltrap naar de perrons voor de trein naar Den Haag. Vandaar met de bus naar Leidschendam. Openbaar vervoer is moeilijk compatible met wat grotere bagagestukken. Het kan niet naast je staan want daarvoor is geen ruimte maar moet op een plek staan waar je niet altijd snel bij kunt komen. De chauffeur trok een beetje snel op waardoor een klein koffertje op wieltjes (van An) ineens zelfstandig de bus ging verkennen en voor de uitgangsdeuren bleef liggen. We werden boos toegesproken door de chauffeur dat we vooral onze bagage bij ons moesten houden. Hoe dat dan moest bleef echter onvermeld. De kleine koffer tussen de benen en die dan tegelijk in spagaat zo plaatsen dat de andere koffers niet van de plek kunnen komen. Afijn, in de Bachlaan (vlak bij ons appartement) konden we uitstappen en waren we veilig thuis gekomen. Nog een kop koffie en afscheid van An die met haar auto nog naar Hellevoetsluis moest. Was wel even wennen van een camper met automaat naar personenauto met versnelling.
Dit is dus echt het einde van onze reis naar Canada. Een fantastische beleving en als je in de gelegenheid bent en je vindt reizen leuk dan is dit een echte aanrader.
Nee, ik vergeet het echt niet hij is al ingeschonken mijn heerlijke Gin-Tonic.