Dag 18

Van Tigh-Na-Mara naar Tin-Wis

Van Tigh-Na-Mara (Huis aan Zee) naar Tin Wis (Kalm Water)

We doorkruisen Vancouver Island

Donderdag,16 juni
Het bovenstaande is geen indiaanse taal (wat ik eerst dacht), maar van Europese oorsprong (Schots/Keltisch). Het zijn de namen van de hotels/resorts, waar we gisteren en vandaag hebben overnacht. De plaatsen waar deze resorts zich bevinden zijn resp. Parksville en Tofino. Een resort is hier toch anders dan zoals wij het kennen, hier is niets inclusief. Het is eigenlijk meer een hotel.

We werden wakker in een comfortabele blokhut in Tigh-Na-Mara. De zon scheen al vroeg op ons balkon en het uitzicht vanaf dit balkon was een lust voor het oog. Het was eb en en we zagen een enorme strook zandbanken. Het verschil tussen eb en vloed is hier erg groot. Het was heel stil, geen geluid van verkeer, alleen in de verte langs het strand een kinderstemmetje. Wat een idylle.

Uitchecken in Parksville en op weg naar Tofino (Parksville ligt aan de oostkant van het eiland aan de Strait of Giorgia en Tofino ligt aan de westkant, aan de Pacific, in het Pacific Rim National Park. We staken dus het eiland dwars over van oost naar west. De route was heel groen en heel mooi. De enorme woudreuzen (vnl naaldbomen) omringen ons bijna de hele route. We kruisen een bergrug, die in de lengte over het eiland ligt en hier en daar voorzien is van eeuwige sneeuw.

De kamers van het Tin Wis Resort hebben allemaal uitzicht op de Pacific en de zon schijnt. Een prachtig breed zandstrand voor ons neuzen, waarop we vanaf ons balkon op 1-hoog een fraai uitzicht hadden. We kunnen op deze plek o.a walvissen, orka's en beren gaan watchen. We blijven hier 3 nachten om alles te gaan verkennen. Jan en ik maakten een wandeling langs het strand tot het eind van de baai. Daar ontdekten we tot onze verbazing zeeanamonen (denken we). Het leek gesteente van de rots, maar als je het aanraakte met je schoen, bewoog het zich en sloot zich. heel bijzonder.

Op dit eiland moet je wel vis eten en dat deden we dan ook. Tofino schijnt ook een kunstenaarsdorp te zijn. Dat gaan we morgen zien.

Liefs uit Tofino in het verre westen, Tenny, Jan, Marianne en Leen