Dag 12

Weer een zonnige dag in Utah

Donderdag 9 juni 2016.

Weer een zonnige dag in Utah.

Op weg naar de hemelse rustplaats ? (Zion NP)

Rond half 11 vertrekken we vanuit Ruby's imperium. Alles wat je ziet, ruikt, aanraakt, drinkt, eet en zelfs de lucht die je inademt is van Ruby, heel strategisch gepositioneerd aan de rand van de schitterende Bryce Canyon.
Onderweg naar onze nieuwe bestemming, dit keer maar een kort ritje van ongeveer 100 kilometer, worden we in de Red Canyon weer getrakteerd op schitterende vergezichten en de mooiste Hoodoo's.
Tenny zit naast mij in de auto haar stukje van 8 juni te typen en de mannen zijn druk met rijden en bijrijden. Geen kind aan ze, dus ik kan me concentreren op dit opstel.

Het landschap wat we te zien krijgen onderweg veranderd snel van rode rotsen in heuvelachtig, liefelijk en groen, lichtglooiend weideland met ranches en vee.

Na een uurtje rijden staan we van het ene op het andere moment voor de 'poort' van Zion National Park. Wat een geluk dat we een NP's pas hebben gekocht. Die $80.00 hebben we er al lang uit. (Is geldig tot juni 2017 dus lezers en lezeressen ...)

Bijna meteen rijden we tegen 1 van de meest bijzondere plaatsen in het park aan.
De 'Checkerboard' rock, ik zal een foto toevoegen, gekerfd in de vorm van een schaakbord, gevormd door de getijden toen Utah nog zee was.

Springdale is onze bestemming, een plaatsje wat, zo lijkt het in ieder geval, haar bestaan geheel dankt aan haar ligging aan de rand van de ingang van Zion NP.
Zion werd in 1919 een National Park en is daarmee het oudste van Utah met in 2015 ruim 2,5 miljoen bezoekers.

Na de lunch kunnen we inchecken in Driftwood Lodge. De kamers in Moab, Bryce en nu ook weer in Springdale zijn kopietjes van elkaar. Allemaal erg comfortabel en schoon. Het parkachtig aangelegde terrein van de Driftwood logde nodigt tot nu toe als enige uit om buiten te gaan zitten. Welliswaar de buitentemperatuur niet (36 Graden Celsius).
Om die reden hebben we het 's-middags rustig aan gedaan. 'S-avonds hebben we Mexicaans gegeten bij 'Bit and Spur'. Gezellig en relaxed met een wijntje en een tappie.
Het is de bedoeling dat we morgen op tijd op pad gaan met de gratis pendelbus die recht voor ons hotel stopt en je naar de rand van het park brengt met eerst nog een tussenstop voor ons ontbijt bij Oscar's cafe.

Morgen maar eens bekijken of Zion zijn naam van hemelse rustplaats verdient.

Tot zover, goedenacht en morgen gezond weer op.

Your tourguide, Marianne ook namens mijn medereizigers Leen, Tenny en Jan.