Dag 5

Death Valley

Vandaag gaat de road trip dan echt beginnen, we gaan vanaf Vegas naar Death Valley.

Beide hadden niet echt een beeld van Death Valley, maar beide waren verbaasd van de mooie natuur die Death Valley te bieden heeft.

Na de stad verlaten te hebben, werd het steeds rustiger onderweg en steeds minder huizen en dorpen.

Als eerste zijn we naar het uitzichtpunt Dantes View gereden vanaf hier heb je uitzicht over een heel groot gebied, dit was echt gaaf om te zien.

Vervolgens zijn we in noordelijke richting vertrokken.wederom kwamen we heel veel moois tegen onderweg, het volgende stoppunt was Zabriskie point (erg mooi !)

Helemaal in het noorden ligt Scotty's castle, dit was een stukje rijden maar we hadden de tijd. Tip als je hier heen gaat ga op tijd want bij ons waren de kaartjes op. Hebben een rondje gelopen over het terrein, mochten alleen niet binnen kijken nu. Was leuk om te zien dat wel.

Op de terug weg zijn we langs een krater gereden genaamd: Ubehebe Crater.
Dit vonden wij beide echt heel gaaf om te zien, het was zo groot en zo mooi om te zien.
Bizar om te bedenken dat er gewoon een meteoriet ingeslagen was daar en dit zo'n groot gat geeft.

Terug naar Furnace Creek om in te checken bij het hotel zagen we onderweg nog een zandstorm waaruit zelfs een kleine zand tornado ontstond.

We hadden ons trouwens voorbereid op de warmste temperaturen aangezien het hier meestal +40 graden is, waaide het vandaag zo hard dat het alles behalve warm was :)

Het hotel dat wij hadden was in de stijl van de indianen en cowboy tijd, dit was wel leuk gedaan. Helaas was het eten alleen niet zo bijzonder in het restaurant.