Dag 21

Grand Canyon

Om half zes zaten we gepakt en al in de auto op weg naar de Meteor Crater (ook wel Barhin Crater genoemd)
dit lag iets van de route naar de Grand Canyon, maar na de krater bij Death Valley gezien te hebben konden we deze kans niet aan ons voorbij laten gaan.

Toen we er bijna waren moesten we de snelweg af en moesten we 6 mijl recht door de woestijn, op een gegeven moment doemde een berg op, iets later bleek het geen berg maar de rand van de krater te zijn.

Aangezien we er precies bij openingstijd waren, liepen we helemaal alleen bij de krater, het is echt bizar om dit te zien. Een doorsnee van 1,3 KM !!!!

Het is zo mooi om zoiets te zien, echt bijzonder.
Je beseft bijna niet hoe groot het is, totdat je door de verrekijker kijkt en in het midden van de krater een NASA pop ziet staan met daarnaast een hele grote Amerikaanse vlag (hier zijn oefeningen geweest voor de eerste maanvlucht) alleen dit zie je helemaal niet met het blote oog.

Beide waren we blij dat we er vroeg op uitgegaan zijn en dit hebben gezien, tijd om de reis te vervolgen naar de Grand Canyon, een van de 7 wereld wonderen.

Ons hotel ligt net buiten de ingang van het park, dus alvast geprobeerd om in te checken en met succes!

Daarna op weg naar de Canyon, helaas ging het erg hard regenen en hingen er veel wolken in de Canyon.
Op sommige plekken klaarde het op en op sommige plekken werden we aardig nat. Na een hele erge regenbui besloten we om eerst even ergens te gaan eten en te kijken hoe verder.

We waren eigenlijk beide erg teleurgesteld aangezien je hier misschien maar een keer bent. Na het eten rond een uurtje of 5 besloten we toch maar de auto te pakken en het er nog een keer erop te wagen.

We kwamen boven en de meeste wolken en mist waren verdwenen en het was ook droog geworden. Gelukkig hebben we het toch nog kunnen zien zoals we wilden en uiteindelijk met een voldaan gevoel terug gegaan naar het hotel.

Mensen zeggen wel eens de Grand Canyon krijg je niet op de foto en alleen in het echt zie je hoe groot het is en wat een wereld wonder het is. Ik moet die mensen gelijk geven, het is niet normaal hoe groot en mooi dit is. Elke 10 meter die je verder loopt langs de klif zie je weer iets heel anders en lijkt alles anders, het is onbeschrijfelijk hoe mooi en vooral hoe groot dit is. Toch hebben we aardig wat foto’s geschoten om toch te laten zien hoe mooi het is, maar in het echt is het veel mooier kunnen wij jullie garanderen, na deze lange dag zijn we dan ook erg blij en kijken we uit naar morgen.