Dag 13

Highway one - Santa Barbara

De plaats waar wij verbleven ligt aan de 17 mile drive richting Pebbles beach.
The 17 mile drive schijnt heel mooi te zijn, dus die pikken we gelijk als eerste mee vandaag.
We waren het er beide mee eens deze weg is echt ontzettend mooi! Er staan hier ook hele mooie huizen met een heel mooi uitzicht, als we de jackpot winnen in Vegas weten we al waar het vakantiehuisje komt te staan :) haha

Op the 17 mile drive kwamen we al snel wilde dieren tegen (ter land, in de zee en in de lucht)
Als eerste een groep herten die aan het eten waren, vervolgens zag Brigitte met haar haviksogen dat er langs de kust een groep dolfijnen zwommen, ook daar in de buurt zagen we enkele zee otters drijven met hen prooi (mossel) vervolgens kwamen we de kalkoen gier een paar keer tegen.
Heel mooi je ziet constant deze gieren en andere roofvogels cirkelen over de kust en de weg.
Zoals we afgelopen dagen al vaker gezien hebben zagen we ook vandaag weer enkele wilde zeehonden/leeuwen.

Toen we Pebbles beach bereikt hadden gingen we verder de Highway one op, het uitzicht hier was echt heel erg mooi en niet te vergelijken met wat we beide ooit gezien hebben.
Het is zo prachtig om te zien en niet te beschrijven eigenlijk.
Het is dan ook een lange rit geworden met heel veel stops onderweg op de mooiste uitzichtpunten.

Het allergaafste kwam deze dag nog, we stonden bij een schitterend uitkijkpunt en opeens zagen we vier walvissen langs de kust zwemmen, dit was zo bijzonder..

Hierna vervolgde we onze weg, want ohja we gingen ook nog naar Hearst Castle onderweg, voordat we daar aan kwamen uiteraard weer opgehouden, ditmaal kwamen we langs een strand met wel honder zee olifanten (zeehond met slurf neusje) echt bizar hoeveel er lagen, ze stonken wel heel erg.

Uiteindelijk zijn we aangekomen bij Hearst Castle, dit is het voormalig landgoed van familie Hearst een steenrijke kranten magnaat die kunst en bezittingen verzamelden overal ter wereld.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hearst_Castle

Dit was indrukwekkend om te zien en tja bleek maar weer wat er niet te koop is als je geld hebt, dit was kennelijk vroeger al. Maar rijkdom is zeker niet alles bedenken we ons en beseffen dat deze reis ons ook erg gelukkig maakt met alles wat we tegenkomen en mee maken :)

Na een lange rit komen we begin van de avond dan eindelijk aan in Santa Barbara, even snel wat eten op de pier en weer naar het hotel.
Helaas niet veel gezien van Santa Barbara maar onze belevenissen onderweg maakte dit meer dan goed.

Morgen vertrekken we naar Los Angeles voor een dagje om vervolgens voor drie dagen in San Diego te verblijven.
We rijden nog een klein stukje langs de Highway one, wie weet spotten we nog wat wilde dieren.