Dag 24

Monument Valley - reis naar Bryce Canyon.

Gisteren noemde ik de gids voor de excursie een Indiaan, het eerste wat we vandaag leerde is dat ze geen indianen heten maar Native Americans :)

Met de gids en nog twee Amerikanen gingen we vanochtend op pad met de jeep. De gids legde hoe zij alle rotsformaties noemen, de meeste namen zijn ontstaan omdat de rotsen ergens op lijken. (slapende draak, olifant, totempaal, liggende reus en zo zijn er nog vele)

Doordat we met de gids waren kwamen we ook op plaatsen waar je normaal niet mag komen, zo kwamen we bij een oude rots met tekeningen van vroeger.

Op een gegeven moment kwamen we bij een soort halve grot (zie foto's met opening aan de bovenkant) de zon scheen hier doorheen en daardoor werd er een indianen (American Native) hoofd zichtbaar op de rots en de zwarte streep over de rots was zijn lange haar, echt heel apart.
Hier ging de gids ook nog een indianen lied voor ons zingen.
Dit was tevens ook de plek waar de slangen scene van Indiana Jones opgenomen is.

Er zijn hier heel veel films en clips opgenomen. De laatst opgenomen film hier was Lone Ranger met Johny Depp.

Wat wij heel mooi vonden om te zien zijn de tradities die deze stammen nog steeds voortzetten, ze zijn ook heel trots op hen bestaan en rituelen.
Zo liet hij ook nog twee planten zien die hen gebruikten als medicijn tegen pijn en eentje tegen uitslag.

Al met al een hele leuke excursie waarin we veel gezien hebben.

Hierna zijn we op weg gegaan naar Bryce Canyon, dit was een reis van 4 uur en omdat we van Arizona naar Uthah gingen verloren we ook een uur ivm een andere tijdzone.

Vanavond hebben we een rondje door Bryce gedaan en alvast uitgezocht wat we willen bezoeken in National Park Bryce Canyon.