Dag 17

San Diego - San Diego Zoo

Ons bezoek aan San Diego Zoo hebben wij uitgebreid met een extra programma, we moesten voor openingstijd aanwezig zijn en mochten dan bij het ontbijt van de panda's aanwezig zijn, hierdoor heb je ook de kans dat je ze het meest actief zijn.
Ze waren lekker aan het eten en aan de wandel, het zijn echt super leuke beesten, helaas zijn ze buiten China nergens anders te bezichtigen. San Diego Zoo helpt mee aan de voortplanting van de panda's om uitsterven te voorkomen, dit programma loopt erg goed gaf de verzorgster aan.

We mochten ook bij het vrouwtje kijken die niet zichtbaar is voor het publiek, dit is omdat zij misschien zwanger is.

Hierna hebben we nog een rondleiding door de Zoo gekregen en uitleg over sommige dieren, daarnaast zijn we ook nog even gestopt op enkele punten:

- Achter de schermen bij de olifanten
- Voeren van de giraffen
- Koala's en hier kregen we ook een hele aparte vogel uit Australië te zien.
- De kleine Jaguar hebben we voorbij zien rennen op het moment dat wij langskwamen, hij is niet de hele dag buiten.

Was een leuke uitbreiding en hierdoor hadden we gelijk een indruk hoe de dierentuin eruit zag en de panda's actief gezien zonder wachtrij.

Vervolgens zijn we zelf op pad gegaan en de verschillende routes gevolgd, we hebben heel veel dieren gezien, en het ziet er echt heel mooi uit allemaal.

In de middag hebben we wel nog iets heel bijzonders meegemaakt, we hebben de geboorte van een giraf gezien.
Het duurde ongeveer 45 minuten echt bizar hoe dat er aan toe gaat en van wat een hoogte valt zo'n 'klein' beestje. Echt bijzonder om te zien.

Wat ook heel apart was, elke cheetah in deze dierentuin heeft een hond als maatje, hierdoor voelt de cheetah of de kust veilig is en wordt hij op zijn gemak gesteld. Hierdoor kunnen verzorgers gewoon bij de cheetahs en zelfs met ze wandelen door de dierentuin samen met de hond!

Na een leuke dag, moesten we de avond helaas doorbrengen in het ziekenhuis na een allergische reactie van Brigitte.
Nadat zij enkele stoffen toegediend heeft gekregen via het infuus werd de zwelling op haar mond minder en mochten we om 1 uur weer naar huis.