Dag 10

San Francisco - Alcatraz & Cable cars

Ook vandaag weer een winderige en koude dag, maar we laten ons niet uit het veld slaan en trekken weer onze warme sweaters aan en gaan op bezoek bij oud gevangenis Alcatraz waar vroeger onder andere El Capone en The Birdman vastgehouden werden.

We hadden de eerste tour geboekt zodat het nog niet heel druk zou zijn op het eiland.

Vanaf Pier 33 is het een kwartiertje varen naar het eiland, eenmaal aangekomen kregen we een kort verhaaltje van een park ranger en mochten we hierna starten met de audio tour.

De audio tour is erg leuk, je komt door alle cel blokken, kantoren en de buitenplaats.
Tijdens deze rondleiding krijg je heel veel leuke verhalen te horen en krijg je echt een beeld hoe het er vroeger aan toegegaan moest zijn.
Wij vonden het echt heel indrukwekkend.
Het zijn wel hele kleine cellen, een straf is het zeker om daar te zitten.
Buiten heb je ook nog hele mooie tuinen en vooral heel mooi uitzicht op de stad en vooral op The Golden Gate Bridge.

Nadat we terug gekomen zijn aan land, hebben we even wat gegeten bij Pier 39 en gelijk nog even langs de zeehonden gelopen, blijft leuk om naar ze te kijken.

Nadat we de auto opgehaald hadden bij de parkeergarage en Jeffrey wat ruzie had met de navigatie zijn we aangekomen bij het Golden Gate Park.
Dit park is ooit gebouwd ter gelegenheid van de wederopbouw na een aardbeving.
Dit natuur park is heel groot en is ook voorzien van verschillende tuinen, wij hebben de Japanse tuin bezocht.

Na het eten zijn we met de Cable car/tram meegeweest, dit is echt leuk. Het is zo oud, maar het werkt nog super en is echt een leuke ervaring vooral de heuvels af en even aan de tram hangen net als in de films :)

Nu weer terug op de kamer en even kijken wat we onze laatste dag in San Francisco willen bekijken.
We gaan in ieder geval een fiets huren en over de Golden Gate heen fietsen, de overige bezichtigingen volgen uiteraard in de volgende blog.