Dag 6

Sequoia National Park

Van Death Valley naar Sequoia is een lang stuk rijden, om 6uur zaten we gepakt en al in de auto.
De +40 graden hebben we gisteren niet gehaald, maar deze ochtend kwamen wij in onze volgende verbazing terecht, we kregen sneeuw onderweg in Death Valley :)
Gelukkig bleef het op de weg niet liggen en hadden we weinig hinder verder.

Het was een route die vooral door de bergen ging in Death Valley na ongeveer 150 mijl over normale wegen gereden te hebben, gingen we weer de bergen in om vervolgens bij Sequoia National park uit te komen.

Ook hier sneeuwde het hoger in de bergen. Toen we vervolgens bij de Generals Highway aan kwamen sneeuwde het hier ook best veel.
Gelukkig konden we wel de trail bewandelen en uiteindelijk hebben we dan ook General Sherman kunnen bewonderen.
Dit is de grootste boom ter wereld .
Het is echt heel bijzonder om dit te zien, je kan je gewoon niet voorstellen hoe groot dit is, dat een boom zo groot kan worden kan je je niet voorstellen.
Net als ik eerder schreef over de Grand Canyon, ook dit is iets wat je alleen beseft als je het in het echt ziet.

De weg naar boven werden we nog blij verrast er zat een zwarte beer langs de weg. Hij bleef gewoon zitten terwijl we met de auto naast hem stopte.
De weg naar boven en beneden was echt prachtig en je rijd hier ook tussen nog meer hele grote bomen van het Giant Forest heen. Wederom weer een dag met veel mooie bezienswaardigheden.

Ons hotel lag een uurtje rijden vanaf de Sequoia, wel een voordeel dat we morgen een stukje korter hoeven te rijden als we naar Yosemite gaan voor twee dagen.