Dag 8

Yosemite National Park - de Vallei

Na het ontbijtje bij de lodge was het tijd om naar Yosemite te gaan, de lodge lag net buiten het park, dus een klein stukje rijden vandaag.
Vandaag was het plan om de trails in de vallei te bewandelen, aangezien er veel trails zijn hebben we eerst even wat tips gevraagd bij het visitor center. Alles uitgelegd tijd om op pad te gaan.
Onderweg kwamen we al gelijk een paar herten tegen. Ze waren alles behalve bang en we konden heel dichtbij komen dat was wel leuk.
Wandelen over de trails in Yosemite is echt geweldig, zoveel schitterende natuur en op sommige plekken hoor je niks anders dan dieren, watervallen en wind echt heerlijk.
Onderweg zijn we langs twee watervallen gekomen (Yosemite fall & Bridalveil fall) dit was mooi om te zien. Wat ook heel mooi is dat je langs de rivieren kan lopen waar deze watervallen in uitmonden. Deze rivieren worden helemaal gevormd door de watervallen, rotsblokken en vallende bomen
Een deel van de rivier waar we langs gekomen zijn is Mirror Lake, zoals de naam het al zegt zijn sommige stilstaande stukken net een spiegel, dit is heel apart aangezien de stukken hiervoor en erna erg wild zijn.
Toen we nog een rondje door het park reden om weer terug te gaan naar de lodge zagen we onderweg een coyote rennen langs de weg alleen hebben we hier helaas geen foto van kunnen maken. Al met al hebben heel veel gelopen en zijn we twee centimeter korter, maar heel veel gezien van deze schitterende omgeving.
In de avond hebben we lekker gegeten bij het restaurant van de lodge en onze koffers weer gepakt. De komende dagen laten we de natuur weer even achter ons en zullen we vooral steden gaan bezichtigen. Onze volgende bestemming is San Francisco, hier hebben we veel goeds over gehoord dus we zijn heel erg benieuwd!