Dag 7

Yosemite National Park - Glacier point

Vandaag vervolgen wij onze reis naar Yosemite National park, hier zullen wij twee dagen verblijven.
Yosemite is een heel groot gebied, aangezien we hier twee dagen verblijven besloten we de eerste dag naar boven te rijden naar Glacier point. De rit naar boven duurt ongeveer 1,5 uur. Het was erg lang maar het was het zeker waard, zowel boven als onderweg heb je echt een super uitzicht over het hele gebied.
Onderweg heb je een uitkijk punt over de Vallei van Yosemite, dit is erg populair en druk maar wel heel mooi. Eenmaal boven heb je verschillende uitzichtpunten en hebben we heerlijk genoten van het zonnetje.
Aangezien de zomer nu net begint, is alle sneeuw aan het smelten en zie je de watervallen erg goed. Toch was er ook hier nog wat sneeuw gevallen afgelopen dagen en was Glacier point zelfs dicht geweest, maar wij hadden geluk en wij konden vandaag gewoon naar boven.
Achteraf verbruikte de auto iets meer brandstof de berg op en de stukken die we door het park reden dan verwacht en werd het nog even billen knijpen aangezien niet alle tankstations bemand zijn en/of de Nederlandse betaalkaarten accepteren. Een ritje van 24 mijl naar het volgende station haalden we gelukkig om de auto vol te gooien. Wijze les om toch maar vol te gooien ook al denk je met een halve tank het makkelijk te redden :)