Dag 26

Zion National park

Onze laatste stop voordat we terug gaan naar Las Vegas. Nog een dag genieten van de mooie natuur in West Amerika en dan gaan we terug naar de drukke stad voordat we terug vliegen.

Vroeg op pad vandaag weer, zodat we lekker vroeg in Zion zijn en de hele dag de tijd hebben.

Als eerste namen we de bus omhoog (mogen geen auto's komen) om vervolgens langs de rivier een halte terug te lopen naar Weeping Rock.
Deze rotsen lijken te huilen, langs heel de wand druppelt er water naar beneden alsof het tranen zijn.

Hierna volgde drie trails (Emerald Pool, Kayenta trail en de Grotto trail) hier zaten een paar steile stukken bij, maar de mooie natuur en het geweldige uitzicht maakte het helemaal goed.
De Emerald Pool was heel mooi, dit was een overhangende rots en op twee plaatsen kwam er een klein watervalletje naar beneden, was een heel mooi gezicht met die zon erop.

Laatste dagen kwakkelde het weer nogal, maar vandaag was het blauwe lucht met een zonnetje en ongeveer 30 graden, aardig warm dus.

Na deze trail hebben we even lekker gegeten om bij te tanken.
Een hele bekende trail in Zion is The Narrows.
Dit is een route tussen twee bergen door (soort kloof), en ook bijna helemaal door het water heen. Deze trail is 15 km lang en duurt ongeveer 8 uur.

Op de foto's ziet dit er altijd heel mooi uit, dus toch maar er heen gegaan om een klein stukje te doen.
Brigitte bleef wachten bij het begin en Jeffrey is deze trail voor een stukje wezen doen om even te kijken hoe het eruit ziet.
Wel gaaf om bijna alleen maar door het water te moeten lopen voor deze trail, stroming was nog best sterk, maar droog terug gekomen gelukkig.

Al met al een hele dag op pad geweest, merken wel dat het reizen wat vermoeidheid met zich mee gaat brengen, dus lekker naar het hotel gereden (net buiten het park) en koffers alvast wat ingepakt voor de terug reis.

S'avonds even lekker gegeten bij een restaurantje in de buurt.
Morgen rijden we terug naar Vegas waar het allemaal begon vier weken geleden.

Tijdens onze reis naar Vegas komen we ook nog even langs de plek waar we getrouwd zijn, toch bijzonder om daar nog even te stoppen, want vaak zullen we hier niet meer komen (alleen in gedachten en met onze foto's)