Dag 3

Reisdag 3

23-07-2017

Reisdag 3

Onze derde dag in Manhattan!

Deze dag zijn we voor het eerst in de metro gestapt, buiten was het al warm maar in de metro is het nog heter, ondanks dat er wat bewolking is vandaag! Toch is het wel erg handig en zijn we met de metro eerst naar het 911 memorial gegaan. Ontzettend bijzonder hoe dit herinnerd wordt door de Amerikanen. Vervolgens hebben we ook het museum bezocht wat erg indrukwekkend was.

Het museum is onder de grond en je ziet ontzegt veel voorwerpen van het WTC en bijvoorbeeld kleding van brandweermensen, papier uit het WTC. Echt een aanrader.

Na dit bezoek hebben we even wat gegeten in een lege Subway. Het is zondag en het valt ons op dat het vrij rustig is in het gebied rond het 911 memorial.

Vervolgens hebben we de metro genomen naar Lincoln Square om even door Central Park te lopen, een beetje te winkelen en kaartjes te bestellen voor Dunkerk in een iMax bioscoop. Deze bioscoop op Lincoln Square heeft een scherm van maar liefst 30 meter breed!

Het enige moment dat er nog plek is voor deze film is maandagochtend om 10 uur.. we gaan morgenochtend hier dus weer naar toe!

Verder hebben we lekker wat gegeten en nog wat rond gelopen, kijkend naar de enorme gebouwen in deze stad!

Maandag en dinsdag zijn we nog in Manhattan en dan vliegen we naar onze volgende bestemming!

Marie & Jeroen