Dag 21

Crescent City

Het heeft de hele nacht geregend in Klammath Falls en vanmorgen toen we opstonden was het 4 graden. Dus maar weer de verwarming aan gedaan.Om kwart over zeven waren we klaar voor vertrek, we wilden zo zo snel mogelijk dit natte en koude oord verlaten. We gaan naar zee!
Onderweg de grootste bomen van de wereld gezien in het Redwoods Nationaal Park. Vandaag hadden we geen boodschappen nodig, maar het leukst vinden we de kleinere plaatselijke supermarkten. Het personeel is nieuwsgierig en vragen bijna altijd waar we vandaan komen. Hun reactie is steeds hetzelfde: "Wow, that's far from home". Ze kennen Amsterdam, maar dan houdt het wel op. Als ik zeg kleinere supermarkten, dan zijn ze ongeveer zo groot als wij gewend zijn. Er zijn ook mega grote supermarkten. Dan lopen we systhematisch alle paden door, zijn we zo een uur bezig. Te veel keus. De Amerikanen zijn erg nieuwsgierig en knopen al snel een praatje aan. " How are you doing today", horen we iedere dag een paar keer.
Om half 12 vanmorgen kwamen we in Crescent City aan. Eerst naar de zee. Dat hebben we wel geleerd, eerst de omgeving verkennen en dan pas naar de camping. Want als je daar alles hebt aangekoppeld dan ga je niet zomaar weer weg. Heerlijk om de zee te zien, de Pacific Ocean, wel frisjes, maar de zon schijnt. Het is hier 16 graden. Ik wilde toch even het water voelen, ijskoud!
Toen op zoek naar de vuurtoren. Deze werkt nog op batterijen. Hij stamt uit 1856 en was een van de eerste vuurtorens aan de kustlijn van Californie.
Morgen het eerste deel van de mooie kustlijn route naar Eureka. Nog drie dagen in de camper en dan moeten we hem inleveren in San Francisco, we zullen het missen. Daarna nog 3 nachten in een hotel om volledig van deze mooie stad te genieten.