Dag 25

San Francisco

Wat een overgang van onze 3,5 week in de camper al rondtrekkend door West Amerika naar een van de drukst bezochte steden van de wereld, San Francisco. Een mooie stad is het zeker. We zijn vandaag door de stad gereisd met een sightseeing bus om een eerste indruk te krijgen, zodat we weten wat we de komende 2 dagen willen gaan doen. Conclusie: dat gaat niet lukken, er is teveel aan moois, dus dat wordt kiezen.
Vanmiddag bij Pier 39 geweest, dat is een begrip hier, het leek Las Vegas wel. Bij de pier lagen houten vlonders waar zeeleeuwen lekker liggen te luieren. Aangezien het altijd een beetje, of heel veel, mistig is in San Francisco, zijn ze moeilijk te zien op de foto. In de winter liggen er 900, dat is vechten om een plaatsje. De wat mistige foto geldt ook voor het voormalige gevangeniseiland Alcatraz.
Morgen gaan we fietsen over de Golden Gate Bridge en met de boot weer terug. Dat wordt nog een hele onderneming, want het waait hard. We zijn er vandaag met de bus overheen gereden. Jos vindt het spannend, zo'n eind boven het water fietsen en dan ook nog eens met de boot terug. We zullen zien.