Dag 1

Vandaag is D-Day

Helaas slecht geslapen maar toch om 06.15 uur opgestaan om op tijd klaar te zijn.
Dat lukte en om iets voor half acht stond Fred aan de poort en vertrokken we richting SPL.
Daar verliep alles soepel, inchecken, security (nieuw systeem waardoor we al onze spullen in de tas konden laten zitten), mijn reisstrijkijzertje kreeg nog even extra aandacht maar ook dat verliep heel soepel. Door de douane met paspoortscan en foto en daarna even ons ontbijt verorberen met een papieren beker cappuccino. Een paar inkopen gedaan en ook daar werden we weer heel vriendelijk geholpen. Wat een verademing om zo met de vliegreis te beginnen.
We vertrokken van gate G14, kennelijk gelegen in een tijdelijke hal: groot en ruim maar echt gemaakt om weer af te breken wat heel goed aan de hele entourage te zien was en zeker aan de nogal ‘primitieve’ toiletten (zelf doorspoelen, piepklein wastafeltje, zelf het licht aan en uit doen, kortom niet echt SPL kwaliteit).
Wel genoeg zitruimte in de hal zelf bedoel ik en dat was nodig. We kwamen er om ongeveer 09.15 uur aan dus een uurtje tot boarding time. Alle tijd dus voor het lezen van de krant en gniffelen over het feit dat er in het Lagerhuis weer op alle voorstellen met nee is gestemd en om mijn kousen en schoenen te wisselen ivm de lange vlucht.
Helaas was het toen gedaan met het vlotte verloop: boarding moest worden uitgesteld omdat de crew veel te laat kwam. Voor ons een nieuw fenomeen en we hoorden om ons heen diverse andere passagiers hierover hun verbazing uitspreken.
Uiteindelijk gingen we als laatsten in de bus die ons naar het vliegtuig bracht dat op het platform geparkeerd stond en ondanks de trage boarding (oh ja ook nog 3 veiligheidsvragen) gingen we om 11.40 de lucht in.
We hoopten nog even op een bliksembezoek van Robert maar hij had het kennelijk te druk om er even tussenuit te knijpen.
Vlak voor vertrek belde Sander nog even om ons een goede vlucht te wensen en natuurlijk was er een App van een lieve vriendin.

In het vliegtuig is WiFi maar die werkt beperkt en in de stoel voor ons is het tv scherm met een aansluiting voor een USB, dus ik had mijn powerbank thuis kunnen laten.
Het entertainmentprogramma bood een grote keuze aan films waarvan ik er graag een paar had gekeken, maar het lawaai in de kist was dusdanig dat ik met het geluid op max niets kon verstaan en met ondertiteling was de keuze heel beperkt. Tja Amerikaanse maatschappij.
En grr er zitten twee jonge meiden voor ons die de hele vlucht hun stoel maximaal naar achter hebben gezet. Dat blijft toch een ergernis.

Inmiddels is het NL tijd 17.40 uur, dus nog een paar uurtjes dan zijn we in Chicago. Helaas is het zwaar bewolkt dus we hebben geen zicht naar beneden.
Hoewel deze conclusie te voorbarig was, want Joep kon net even een foto maken van de ijs-en sneeuwvlakten beneden ons.
Overigens hebben we de hele vlucht verkeerde info op het scherm gehad, maar ik heb er net iets van gezegd tegen een stewardess en nu staat de goede info erop. Nog twee uur vliegen, ETA 12.52 uur.

Tot nu toe is de vlucht heel rustig verlopen (vrouwelijke captain😜) en ik hoop dat het zo blijft.