Dag 4

Carmel – Pismo

Dag 4 (Carmel – Pismo).

Wist je dat Clint Eastwood van 1986 tot 1988 burgemeester van Carmel is geweest en dat er gemeentelijke verordeningen van kracht zijn die het verbieden om neonreclames op winkels, straatverlichting in woongebieden en de (wereld)beroemde Amerikaanse brievenbussen voor de huizen te hebben? Dit alles om het stadsbeeld niet te ontsieren.

Ontwaken op Saddle Mountain Ranche RV and campground. Wat een rust, wat afgelegen, maar van alle gemakken voorzien. Om een uur of 10 vertrokken op weg naar Pismo. Via “the All American Highway” ofwel Highway 1. Deze highway loopt, zoals een van de overige benamingen doet vermoeden, langs de Pacific Coast. Helaas is het weer wat bewolkt waardoor we niet veel blauwe lucht en water zien. Ondanks dat, is het fantastisch om langs de kust te cruisen. Zo nu en dan even stoppen om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken.

Bergje op, Bergje af met rechts bijna continu de Pacific Ocean. Bij Lucia Lodge gestopt om opnieuw een heerlijke burger met Bleu Cheese te eten. Even de benen gestrekt en weer door. Ondanks dat we (voor Amerikaanse begrippen) niet zoveel mijlen (1 mijl is ongeveer 1,6 km) hoeven vandaag, doen we rustig aan. Ten eerste is er te veel te zien om er zomaar voorbij te racen. Ten tweede (en derde) is het vakantie en rijdt de camper dan wat comfortabeler. De camper blijft een zuipend en log monster.

Volgende grote stop was bij Piedras Blancas. Hier ligt een grote zeeolifantenkolonie op het strand. Ondanks mijn agrarische achtergrond (ik kan wel tegen een luchtje) moet ik zeggen dat waarschijnlijk de wind wat verkeerd stond. “die lucht!!!”. Mooi om te zien en te horen (ze brullen aardig), wat minder om te ruiken. Na wat foto’s gemaakt te hebben weer door voor de laatste etappe van de dag.

Na 156,5 mijlen bereiken we onze overnachtingsplaats, Pismo Coast Village RV Resort. Deze plek is in bijna alles het tegenovergestelde van de plek bij Carmel. Was de Saddle Mountain Ranche RV and campground rustig en bescheiden, is Pismo Coast Village RV Resort groots en druk. Man, man, man wat een campers, trailers en caravans staan hier. Onze 25 inch (7,625 meter) grote camper is hier echt een kleintje. Snel ons plekje opgezocht en kort de camping verkent. Inmiddels was ook in Pismo USA doorgedrongen dat PSV in de champions league met 2-1 van Manchester United had gewonnen. Fantastisch. Om het te vieren meteen m’n PSV-shirt aangedaan en op de foto voor de thuisblijvers. We hadden ook weer wi-fi waarmee we zo goed en kwaad als het kon (de verbinding was minder stabiel dan gehoopt) nog even de (social)media over de wedstrijd van PSV nagekeken.

Daarna nog even naar de plaatselijk outlet om te shoppen en opnieuw boodschappen te doen bij Walmart. Er waren zelfs een paar Amerikanen die mijn PSV shirt herkende en me feliciteerde met de overwinning op ManU. Blijft toch bijzonder dat PSV bekend is en herkend wordt in Amerika. Bij thuiskomst All American Hotdogs gemaakt (lekker handig, een pakje worstjes opwarmen in warm water, cheddar (kaas) en een broodje eromheen, ketchup erbij en klaar. Opnieuw proberen of de wi-fi verbinding verbeterd was (helaas). Uiteindelijk met door vermoeidheid dichtvallende ogen onszelf voor de nacht in gereedheid gebracht. Opnieuw een mooie, drukke en indrukwekkende dag achter de rug.