Dag 9

Grand Canyon – Monument Valley

Dag 9 (Grand Canyon – Monument Valley)

Heel de vakantie zijn we al vroeg wakker, worden we vandaag gewekt door de wekker. Kwart voor 6. We overwegen nog even om te blijven liggen. Heel kort overigens. Snel eruit en opnieuw naar Mathers Point. Het begint al licht te worden dus we moeten opschieten. We willen de kans en gelegenheid niet missen.

Uiteindelijk een beetje zwaar ademend zijn we nog net op tijd voor de sunrise. Even over de afzetting springen en de action Cam op statief neerzetten. Mandy kleine camera in de aanslag, ik de grote.

Beetje bij beetje komt de zon tevoorschijn en wordt de Grand Canyon in het zonlicht gezet. Langzaam verdwijnt het donker en maakt de schaduw plaats voor mooie aardse kleuren. We zijn trouwens niet de enige die dit willen vastleggen. Het is niet zo druk als gisterenmiddag, maar het is nog steeds dringen op de beste spots. De hele sunrise duurde 5 minuten. We hebben gefilmd, je kan het terugkijken.

Doordat de zon nu natuurlijk aan de andere kant staat en deze in tegenstelling tot gisterenavond op kwam in plaats van onder ging, was de Grand Canyon veel beter te bewonderen. Gelukkig was voor veel van de bezoekers het bijzonder moment voorbij zodat we meer en meer plek kregen om mooie foto’s te maken. We zijn nog een stuk langs de rand gelopen. Steeds weer nieuwe (nog) mooiere plekken vindend om foto’s te maken. Het besef drong binnen dat het waarschijnlijk niet zal lukken om deze ervaring vast te leggen op foto of film. Dit moet je echt gezien hebben. Zo groots, zo bijzonder.

Na een uur of 9 waren we, een fantastische ervaring rijker terug bij de camper. Het zonnetje was opnieuw al lekker warm. Ontbijtje gemaakt en eitje gebakken (het is tenslotte zondag )volgens mij)). Vanwege onze fantastische pannenset werd het een geweldig roerei overigens (100 punten voor de kok).

Om ongeveer kwart voor elf weer op pad. Opnieuw een kort eerste stukje. Nog even een stop bij “Dessert View”, een 70-foot-tall uitkijktoren van steen en klei (mortel). Dit is tevens het hoogste uitkijkpunt van de South Rim. Opnieuw een prachtig uitzicht over de Grand Canyon.

Nog even een coffee to go gescoord en we gaan weer op weg. Op weg naar Monument Valley.

De reis gaat voorspoedig. Alsmaar rechtdoor en bij Kayenta links af. Ons uitzicht wordt naarmate de reis vordert gevuld met mooie rode rotsformaties. Typisch voor dit gebied. Onze route loopt door het Navajo indianen gebied. De Navajo indianen zijn beroemd om hun “Navajo code talk” de inspiratie voor de film “windtalkers” De Navajo indianen waren zeer waardevol in de 2e wereldoorlog om geheime boodschappen en berichten door te sturen in hun voor andere onbegrijpelijke en als tekst of woorden onherkenbare taal.

Zoals gezegd na Kayente linksaf, snel wat eten bij de Burger King (en social media checken) en we rijden al snel onze camping op. Goulding’s Campground. Ondertussen zijn we de grens tussen Arizona en Utah overgestoken. Hierdoor zijn we ook weer een uurtje dichter bij huis gekomen. Het verschil met Nederland is nu 8 uur i.p.v. 9 uur. Het is het nog steeds lekker warm, dus duiken we snel even het (binnen) zwembad in. Helaas was het water niet echt heel warm, dus waren we er snel weer uit.

Daarna hebben we nog wat over de camping gelopen en foto’s gemaakt van de omgeving. Meteen nog even een excursie geboekt voor morgenvroeg. Maar hier later meer over.
Nog even een soepje gemaakt en een hotdog, en de verslagen van de afgelopen dagen geschreven. We hebben hier Wi-fi maar er is volgens mij meer vraag dan aanbod. Dus we komen nog niet on-line. Dus we proberen z.s.m. de up-date’s te plaatsen.

Nog even lekker douchen en dan weer ons bedje in. Morgen is het weer vroeg dag.