Dag 6

Los Angeles

Dag 6 (Los Angeles)

Vandaag staat onze fietsexcursie: LA in a Day op het programma. Dus vroeg uit de veren. We moesten eerst nog even bellen naar de camperverhuurder omdat we een probleempje hebben met de water aansluiting van de camper. Dat duurder al weer langer dan verwacht.
Daarna snel door naar de receptie, zij kunnen voor ons een taxi bellen, die ons met 5 minuten komt halen. Nou ik kan je vertellen, ook in LA kennen ze het Brabants kwartiertje.
Uiteindelijk bij de autoverhuur aangekomen, blijken ze geen auto op voorraad te hebben. Maar er worden steeds weer auto’s ingeleverd, dus ook wij krijgen een auto mee.
Een Nissan…….
Al snel blijkt dat we de afgesproken tijd van de excursie niet meer kunnen halen, dus meteen maar even gebeld. Volgens Tom Tom zouden we met 10 minuten vertraging aankomen. Nou in LA werkt het verkeer toch iets anders dan bij TomTom. Uiteindelijk vrij gestrest en een half uur te laat toch bij Bikes en Hikes aangekomen. Hier werken 2 hele leuke Nederlandse stagiaires die ons meteen verder hielpen. Onze fietsen werden achter in de Pick-up geladen, en we werden naar onze gids gebracht. Die was al vertrokken samen met 2 andere gasten.

Bij Greystone Mansion sluiten we aan bij de groep. Eigenlijk groepje. Naast wij met z’n tweeën was er nog een stel uit Scotland/Griekenland (en wonend in Londen) en Steven, onze gids. Op de fiets gaan we verder. Veel, heel veel informatie krijgen we te verwerken. Van een ‘haunted’ mansion bij Greystone, tot de herkenbaarheid van het deel van de stad door de kleur van de fire hydrants. Wist je dat de lampen/verstralers op Greystone Mansion, gericht op de 2 politiebureau’s, die gebruikt konden worden om bij problemen rechtsreeks op de politiebureau’s te schijnen de bron zijn geweest voor The BAT-sign in de Batman films??? Wist je trouwens ook dat de brandkranen in Beverly Hills grijs en in Hollywood goud gekleurd zijn en dat iedere wijk/stad zijn eigen kleur heeft voor orientatie en herkenbaarheid?

We hebben langs (voormalig) huizen, mansions (landgoed) van heel veel bekende en minder bekende sterren gefiets. Dr Phil, Nicolas Cage, Cherr, de moeder van Paris Hilton het huis van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’, huizen die van Frank Sinatra, Elvis Presley, Walt Disney en Marlyn Monroe zijn geweest. We zijn zelfs langs het huis gekomen waar Michael Jackson is gestorven. Ze waren overigens allemaal niet thuis (volgens mij, we hebben ze geen van allen gezien). Toen er toevallig ergens een poort open ging en er een gewapende beveiliger op de straat kwam kijken of de bewoner van een van die kastelen kon vertrekken, bleek het een oud en onbekend Chineesvrouwtje te zijn.

Op de fiets zijn we o.a door Bel Air, Beverly Hills, Sherman Oaks, Westwood, Santa Monica, Venice, Culver City en Marina Del Rey gekomen.

We fietsten langs Venice Beach, wereld beroemd om Muscle Beach en de Santa Monica Pier. Wist je trouwens dat Venice Beach z’n naam dankt aan het feit dat dit in het begin geïnspireerd was op Venetië (Venice). Echter nadat de founder and keeper ervan was overleden het verpauperde en de stad LA besloot het voor een groot deel te dempen. Nog een weetje. Wist je dat de beroemde Route 66 z'n westelijke eindpunt heeft op Santa Monica Beach in Los Angeles?

Man, man, man, wat een auto’s, wat een verkeer. Rijen dik naast en achter elkaar. Je lacht op je fietsje van een paar tientjes (volgens mij) de grootste patser in zijn Lamborghini van een paar ton vierkant uit. Die fiets is echt veel sneller dan de snelste en duurste auto. Bij Bikes and Hike, waar wij de fietstocht hebben geboekt hangt niet voor niets een bordje waar op staat: “a bike runs on fat and saves you money, a car runs on money and makes you fat”. Na 32 mijlen en 7 uur later waren we moe en voldaan weer terug, maar op de fiets door LA is een aanrader.

Na een korte coffee break opzoek naar de walk of fame en the Hollywood sign. Na die gesport te hebben nog kort over Hollywood Boulevard gelopen. Of er zijn veel acteurs werkloos of het waren goede look a likes, maar er liepen er een paar. Ze wilde allemaal met mij op de foto. Acteur zijn verdiend slecht denk ik, want ze wilde allemaal geld voor die foto.

Uiteindelijk (opnieuw) moe maar voldaan terug naar ons huis op wielen. Nog even gedoucht en lekker naar bed.