Dag 20

San Francisco

Dag 20 (San Francisco)

Vandaag dus een dagje San Francisco. Eerst de camper naar de laatste campground brengen en dan met de bus naar Downtown San Francisco.

De bus rijdt rechtstreeks en gaat over The Golden Gate Bridge. We hopen, dat in tegenstelling tot 3 weken gelden toen we er met de fiets waren, dat de brug nu niet in mist gehuld is. We hebben geluk! Misschien vanavond bij het teruggaan hier even stoppen om nog een paar foto’s te maken.

Even iets anders. De Amerikanen zijn heel erg trots op hun vlag. Overal zie je de Amerikaanse vlag. Zelfs onze buurman op de camping heeft een uitschuifbare vlaggenmast bij met de Amerikaanse vlag. Ik heb even de Amerikaanse vlag opgezocht. De rode en witte strepen op de Amerikaanse vlag (ook wel Stars and Stripes genoemd) bestaat uit een blauw vlak (Union) met daarin 50 vijfpuntige sterren in 9 rijen. Deze staan voor de 50 staten van Amerika. Verder heeft de vlag Zeven rode en zes witte stroken. Deze 13 stroken staan voor de oorspronkelijke 13 kolonies (oprichtingsstaten) die zich in 1776 afscheidden van Groot-Brittannië. De kleur wit in de vlag staat voor zuiverhuid en onschuld. Rood staat voor dapperheid en uithoudingsvermogen en blauw staat voor waakzaamheid, standvastigheid en gerechtigheid. Voor veel Amerikanen staat de vlag voor alle vrijheden en rechten die de grondwet hun biedt. Dat weten we dan ook weer.

We stappen uit in Downtown San Francisco. Het is heerlijk weer dus we kunnen makkelijk in korte broek en t-shirt de stad in om even lekker te shoppen. Bij de Nike Store waagt Mandy het nog even om in de voetstappen van Lebron James te stappen, deze voetstappen bleken toch echt te groot! ;-)

Tegen een uur of 4 is het mooi geweest en hebben we gezien en zijn we geweest wat en waar we wilden. We pakken de bus terug naar The Golden Gate Bridge. De lucht is mooi blauw en de zon schijnt. Overigens wordt San Francisco ook wel de foggycity genoemd. Wij weten inmiddels waarom. De oranje kleur van de brug is speciaal gekozen om beter zichtbaar te zijn tijdens de vaak voorkomende mist.

De Golden Gate Bridge overspant de Golden Gate. Is 2737,4m lang en 27,4m breed. De twee typische staanders zijn 227,4m hoog. De doorvaarthoogte is 67m. Deze doorvaart is in de film “The Rock” prachtig te zien wanneer er straaljager onderdoor vliegen. Vanaf de voet van de brug is trouwens Alcatraz (The Rock) nu ook prachtig te zien.

De bouw van de brug heeft zo’n 4 jaar geduurd en is op 27 mei 1937 geopend. Omdat er tussen 1936 en 2007 meer dan 1200 mensen van de brug waren gesprongen is in 2009 besloten om voor 50miljoen dollar een vangnet aan te brengen.

Het weer is perfect en gelukkig is de brug nu volledig mist vrij. Te voet lopen we naar en op de brug en intussen maken we een paar foto’s.

Na een half uurtje nemen we de bus terug naar Novato RV park, onze camping. Met de camper gaan we daarna nog even langs de Panda Express om iets te eten. Terug op de camping is het weer tijd voor de updates van ons reisverslag.

Nog 1 nachtje in de camper. Goodnight!