Dag 16

10 augustus: heet, heter, oven

Leaving Las Vegas
Dat is een film maar bij ons is het echt, vandaag gaan we weg uit Vegas naar het volgende 'interessante' gebied "Death Valley". Maar eerst een 'licht' ontbijtje (niks gaat hier in kleine porties ) voor we vertrekken.
We hebben al wat mooie gebieden gezien maar Death Valley is weer heel wat anders. Vooral zeer weinig begroeiing, kale heuvels en heet. Maar de plaats waar we nu naar toe gaan is een echte oven, niet alleen in naam ( Furnace Creek ) maar ook in temperatuur. 115 F is … 46.3 ºC !!
Op een van de uitkijk punten, stond je gewoon in een föhn, gewoon bizar heet. Er staan dan ook waarschuwing boorden met teksten "Heat kills". en daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen. Op de ranch aangekomen, gauw naar onze kamer om even van de airco te genieten. Daarna toch ff rondje over de Funace Creek Ranch gelopen en hapje gegeten in de "parnassia" bar ( wat daar rond liep, hadden ze misschien wel allemaal maar niet op een rijtje ). Maar goed aardig gegeten en toen nog ff zwemmen, het is inmiddels donker dus moet nu wel cooler zijn…. niet dus. Om 23:00 was het nog steeds 40 ºC ! Nog even de indrukwekkende sterren hemel beken, het is hier in de middle of nowhere en dus bijna geen lichtvervuiling en daarna lekker knorren.