Dag 10

3 Aug : toe-toe Tucson

Een van de langste ritten vandaag, Vanuit San Diego California naar de woestijn van Arizona. Daar gaan we naar de "White Stallion Ranch" om het echte cowboy gevoel te krijgen.
Lange tocht door een zeer afwisselend landschap van rots-heuvels naar eindeloze vlaktes in een steeds hoger wordende temperatuur ( uiteindelijk 111 F - 43.9 C ). Maar buiten de chauffeur heeft niemand dit stuk gezien want de rest lag te slapen ( we zaten al om 06:00 aan het ontbijt ) Hier ook van die "film wegen" eindeloos lang. Tries ook lekker stuk gereden over deze "immer geradeaus" weg. Was ook heell leuk om met z'n allen mee te brullen met Hollandse kaskrakers van de foute CD. Daar we niet nog een keer op een grens gevalletje tank leeg willen komen, op tijd getankt. In Nederland is langs de snelweg tanken duurder, hier kom je het bijna niet tegen maar langs deze lange wegen wel. Verrassing… niet een klein beetje duurder maar veel….. goedkoper ! In San Diego $ 3.90 / G en hier $ 2.90 ! Ook stel vreemde fipflops gezien met een (kunst)gras voetbed.
Aangekomen bij de ranch gelijk rondleiding gekregen en…. ingeschreven voor een rit op een paard. Hoewel buiten Patries 1 keer, niemand ooit op zo'n beest had gezeten, was dit een onvergetelijke ervaring. In de schaduw was het al 44 graden en wij gingen in de volle zon door de woestijn ! Dat is geen zand hier maar een gebied dat vol staat met cactussen. Op de ranch is verder alles verzorgd maar beetje strikte tijden voor eten. 19:30-20:30. Na het eten konden we sterren kijken ( vroeg donker hier ) en voor het eerst hebben we de melkweg kunnen zien ( zo donker / helder is het hier ) wat onwijs mooi. Er was ook een telescoop opgesteld waar we de ringen van Saturnus ( wow ) en ander mooie dingen door hebben gezien.
Nog ff gepooled met Raymar en daarna onder het genot van een" Coronaatje" ( 11 uur in de avond en nog steeds 36 graden ) onze wigwam opgezocht.