Dag 12

5 Augustus: Indiaantje spelen

Vroeg weer op pad want vandaag hebben we nog een lange rit voor de boeg. Deze bestaat uit 3 delen, Eerst zo'n 100 mijl naar het Tonto natuurpark en daarna nog weer 175 mijl naar onze volgende stop plaats in Sedona. In het Tonto park, spelen we indiaantje door daar over de historische Apache trail te gaan, dit is en ongeveer 45 mijl lange rit over een pad wat de oorspronkelijke indianen ook al volgden ( vandaar de naam ). Ongeveer de helft van deze trail is onverhard maar dat mag de pret niet drukken, wat een mooi landschap om doorheen te rijden ! De start van de trail is op een stuk weg wat heel toepasselijk "Lost Dutchman" heet maar verdwalen is zo goed al onmogelijk daar het maar een weg is. Op sommige plaatsen is het ook niet meer dan anderhalve auto breed.
Halverwege de tocht het advies van Jan Doets gevolgd en gestopt bij Tortilla Flat voor en hapje/drankje. Kan ook eigenlijk niet anders want verder is er niks dan dit gehucht. Ook meegedaan met een gebruik van de saloon daar om een bankbiljet op de muur te bevestigen ( en Johan Derksen is op het toilet geschilderd )
Na de trail weer over normale wegen doorgereden naar onze volgende overnachting plaats Sedona. Was het landschap langs de Apache trail al adembenemend, de rode rotsen van Sedona zijn ook zeer mooi. Na deze lange rij dag, niet zo veel zin meer om naar een restaurant te gaan dus bij de lokale supermarkt ( Safeways ) een "party bucket" kippies gehaald en buiten op ons terras voor de hotelkamers opgegeten. Raynar en Kirstie nog even geplonsd in het zwembad en zo zijn we dan al weer op de helft van onze reis door Amerika gekomen.