Dag 3

6 augustus : roze donderdag

In meerdere opzichten een roze donderdag, vandaag hebben we de "Pink Jeep Tours - Broken arrow" tocht gemaakt. Idd met een roze jeep een tocht door de Red Rocks van Sedona, Tijdens deze tocht leerden we dat het eigenlijk geen echte rotsen zijn maar geperst zand. De meeste pieken hebben ook eigen namen die ze hebben ontleend aan hun vorm Zoals : Snoopy, Luci, Elephant, camel, mammoth, eagle jong, Blue bird, ( soms moest je wel twee keer kijken ). Ook vertelde gids/chauffeur Mike veel over de natuur en andere wetenswaardigheden over Sedona. Zo hebbeen Lucile Ball en Walt Disney ook hier gewoond en heeft deze laatste veel inspiratie voor zijn films hier opgedaan. Zo is de Nautilus uit 10000 mijl under the sea" gemaakt met als voorbeeld een van de rotsen ( die heet dan ook submarine ). Ook hebben we een echte "breuklijn" gezien ( de verschoven vlek foto ). Bizar omdat zo te zien.
De tocht ging ook over sommige heel steile stukken maar was vooral zeer leuk ( staan ook wat filmpjes ) Een ander bizar feitje over dit gebied is de "white line", te weten dat er durfallen zijn die hier mountain bikken ! ( goochel maar eens op "white line mountainbike Sedona ). We hebben deze toer met nog een stel uit Nederland gemaakt ( 2 vriendinnen met 2 kinderen ) die we iedere keer weer tegen komen en die bijna dezelfde Jan Doets tocht maken.
Na de tocht begon het weer te betrekken en waarschuwde de locals ons dat het zou gaan onweren. Toen Kirstie, Raymar en JP gingen zwemmen begon het inderdaad te regenen en zijn we uit het bad gegaan om het onweer voor te zijn ( was maar klein beetje maar toch ). Verder vandaag geen dingen bezocht maar gewoon lekker gerelaxed en in de avond toch nog even gezwommen