Dag 13

dag 13 - 6 Augustus - roze donderdag -hi hàh

In meerdere opzichten een roze donderdag, vandaag hebben we de "Pink Jeep Tours - Broken arrow" tocht gemaakt. Idd met een roze jeep een tocht door de red rocks van Sedona, Tijdens deze tocht leerden we dat het eigenlijk geen echte rotsen zijn maar geperst zand. De meeste pieken hebben ook eigen namen die ze hebben ontleend aan hun vorm Zoals : Snoopy, Luci, Elephant, camel, mammoth, eagle yong, ( soms moest je wel twee keer kijken ). Ook vertelde gids/chauffeur Mike veel over de natuur ( agave staat met zijn scherpe punten al cowboy killer bekend ) en andere wetenswaardigheden over Sedona. Zo hebben Lucile Ball en Walt Disney ook hier gewoond en heeft deze laatste veel inspiratie voor zijn films hier opgedaan. Zo is de Nautilus uit 10000 mijl under the sea" gemaakt met als voorbeeld een van de rotsen ( die heet dan ook submarine ).
De tocht ging ook echt over sommige heel steile stukken maar was vooral zeer leuk ( staan ook wat filmpjes ) Een ander bizar feitje over dit gebied is de "white line", te weten dat er durfallen zijn die hier mountain bikken ! ( goochel maar eens op "white line mountainbike Sedona ). We hebben deze toer met nog een stel uit Nederland gemaakt ( 2 vriendinnen met 2 kinderen ) die we iedere keer weer tegen komen en die bijna dezelfde Jan Doets tocht maken. De vlek op een van de foto's is trouwend een echte breuklijn van de aarde en laat zien hoeveel de twee vlakken hier al verschoven zijn.
Na de tocht begon het weer te betrekken en waarschuwde de locals ons dat het zou gaan onweren. Toen Kirstie, Raymar en JP gingen zwemmen begon het inderdaad te regenen en zijn we uit het bad gegaan om het onweer voor te zijn ( was maar klein beetje maar toch ). Verder vandaag geen dingen bezocht maar gewoon lekker gerelaxt.