Dag 13

Bozeman naar Yellowstone

Vandaag auto gereden met de mond open van de oh's en de ah's...zo mooi!
Maar we begonnen met een och wat jammer" want het was vanmorgen ineens een uur later voor ons. W waren immers in Montana aangekomen en daar hebben ze "mountain time".
Niet getreurd en maar vlug op pad, want we hebben een alternatieve route opgezocht. Het eerste stuk was een beetje saai, maar toen we eenmaal op de "beartouth scenic byway zaten" hadden we zeker geen spijt van deze beslissing. Het is een tweebaansweg slinger de slager omhoog, met aan de zuidkant van de bergen volop groen en bomen en aan de noordkant rotsen met sneeuw en nog half bevroren kreekjes. Nog wel een paar herten gezien, maar ze bleven niet stil staan voor op de foto. Via de noordoost ingang zijn we Yellowstone NP binnengereden, nadat we (natuurlijk) USD30.00 hebben betaald voor een park pas. Na zo'n half uur rijden langs de Yellowstone rivier, kwamen we in de Lamar Valley waar we onze eerste bizons zagen, en hoe verder we reden hoe groter de groepen/kuddes werden. Ook liepen er kleine kalfjes tussen (lief hoor).
De oudere bizons zijn aan het verharen en er hangen hele slierten met bont aan hun lijf. Zelfs voor het restaurant en tussen de cabins waar we verblijven zie je er een paar lopen. Weer een bijzondere dag !