Dag 4

Reisdag 4 Quinault- Port Angeles - Victoria (Cdn)

Het regende nog steeds in Quinault, dus was het voor ons geen straf om vanmorgen meteen maar om 8 uur in de auto te stappen en de lodge te verlaten.
Je rijdt 150 mijl door het Olympia natuurreservaat en de weg met aan de ene kant de Pacific Oceaan en aan de andere kant het regenwoud is prachtig. En ook een paar uitgestrekte meren die we passeerden zijn bijzonder fraai. De weg is erg rustig, maar we vermoeden dat 's zomers met al de campingplaatsen pal langs de kust het wel drukker zal zijn. In Forks hebben we ontbeten, en het valt ons op dat zelfs in zo'n afgelegen dorpje waar de 101 dwars doorheen loopt, de lokale bevolking massaal buiten de deur zijn ontbijt nuttigt.
Een plaats op de veerboot in Port Angeles hadden we tevoren thuis al gereserveerd, dus dat was allemaal een makkie. Het blijft wel een beetje passen en meten met onze nieuwe 2015 Chevrolet Traverse AWD SUV, maar ondertussen zijn we al goed gewend aan de afmetingen van die wel erg ruime auto. Hij rijdt overigens heerlijk en is van alle gemakken voorzien. Vooral de achteruitrijcamera is onmisbaar met zo'n geval. De overtocht tussen USA en Canada duurt anderhalf uur. De zee was kalm en we hadden nog mooi ff tijd om wat taxfree inkopen te doen.
In Victoria slapen we in het Best Western hotel, waar de receptie voor ons een aangename verrassing hadden in de vorm van een upgrade naar een grote suite met aparte living, keuken en badkamer. Vanavond alvast de binnenhaven van Victoria midden in de stad verkend, en het ziet er hier prachtig uit.