Dag 7

Reisdag 7 Zat 6-6-15 Tofino

Omdat het laag water was konden we lopen naar de grote rots die voor het resort in zee ligt. Mensen die op powerboards staan peddelen vanaf het strand en varen om die rots heen een stukje de Pacific op.
Na het ontbijt zijn we aan de picknick tafel voor onze kamer gaan zitten "werken". Wat mails lezen en beantwoorden en ook puzzelen natuurlijk. Het was een beetje mistig en bijgevolg stond er een koude wind uit zee. Na een uurtje op die bank waren we dus helemaal verkleumd, maar geen nood....'n half uurtje in de hot tub en we waren weer op temperatuur.
Op de planning stond nog een bezoekje aan het centrum van Tofino en daar hebben we geen spijt van gehad. Na wat slenteren langs winkeltjes kwamen we bij een kleine "rest area" met zicht op de haven en het open water daarachter. We zitten er net een paar minuutjes en er kwam een hele sliert "whale watch bootjes" aanvaren. En ja hoor.... een groepje van een stuk of 5 orka's zwom voor die colonne uit. Volgens de locals gebeurt het hoogst zelden dat ze zo dichtbij komen.... je moet maar geluk hebben !!
Na terugkomst zijn we nog op ons balkonnetje gaan zitten. Intussen was het immers heel lekker en warm weer geworden. Het resort is "very dog friendly", en zo kan het gebeuren dat werkelijk iedereen er met een hond is. Sommige maken het wel erg bont en hebben er wel vijf bij....
Op het strand werd een echt Amerikaans/Canadees huwelijk voltrokken en ja, dat zie je ook niet alle dagen. Wat 'n gedoe; geen wonder dat er zoveel films over worden gemaakt.
Na het diner nog een stuk langs het strand gelopen: "end of a perfect day".