Dag 16

Van Yellowstone naar Cody(15-6)

Het is weer een speciale dag geworden. We hadden maar een korte rit vandaag: zo'n 2 uur vanuit de East uitgang van Yellowstone Park gereden, en dan heb je weer een heel andere omgeving om in te rijden. Heuvels compleet bedekt met zwarte staken/bomen, die dus vanonder de grond zijn verbrand door de extreme temperatuur van het magma dat relatief ondiep onder de oppervlakte van Yellowstone ligt.
En dan verderop bruine en rode rotsen met pinacles... een soort kleine "Bryce Canyon".
In Cody aangekomen zijn we eerst kaartjes gaan kopen voor de rodeo van vanavond, want dat willen we eindelijk ook wel eens live zien en meemaken.
Daarna zijn we naar het Buffalo Bill Center of The West gegaan. Het heeft maar liefst 5 verschillende musea onder een dak. We zijn het Western Art museum doorgelopen, vonden wij niet zo mooi, was een beetje "te naïeve kunststijl" voor ons. Daarna natuurlijk eerst naar het BB museum, waar zijn hele leven werd verteld aan de hand van foto's en films uit die tijd en natuurlijk veel kleding en overige attributen. (Leuk!) Het Draper Naturel museum is meer bestemd voor college's, er werd o.a. getoond hoe dieren worden opgezet. Als vierde het Firearms museum, met ontelbaar veel soorten en modellen van vuurwapens zoals Winchester, Gatlin, Browning enz. Ook waren er vitrines die toonden welke wapens in welke oorlog werden gebruikt, jaja.. Het voor ons leukste museum hebben we tot laatst bewaard, nl het Plains Indian museum, waarin vooral de kunstzinnige kant van de Indianen te zien is. . De materialen die gebruikt werden voor de hoofdtooien en ook van bijvoorbeeld mocassins en wiegjes werden getoond. Zo heb je de stekels van een stekelvarken, mensen- en paardenhaar, tanden en kiezen van dieren als beren en bizons . Het is heel fraai in beeld gebracht en zeker de moeite van een bezoek waard.
En als klapstuk dan vanavond het echte Wilde Westen: deRodeo met bull-riding, barrelrace (parkoers met 3 vaten) en ook kalfjes binnen de kortste tijd proberen te vangen met een lasso. En dan het echte werk natuurlijk... zo lang mogelijk op een wild paard of wilde stier blijven zitten. Niet helemaal ongevaarlijk dunkt ons, maar de hele (humoristische) entourage en het enthousiasme van deelnemers en publiek hebben ons menigmaal een lachbui bezorgd. Een passende afsluiting van deze echte Western dag.