Dag 10

Reisdag 10

Een route van ongeveer 450 mile voor de boeg deze keer landinwaarts. Een lange rechte route die zeer zeker voor veel afwisseling zorgde. Een gebied waarbij de linkerkant van de weg een en al rots was en aan de andere kant grind/zand. Alsof er iemand alles had zitten selecteren. Grote woestijn vlaktes met daarachter grote bergen. Kilometers lange weg met hier en daar een huisje. Dan zeggen ze ooit dat wij ver achteraf wonen?
De grenspost naar Arizona probleemloos over. In 1 land heb je een grenspost terwijl Europa met verschillende landen geen grenzen kent?
De temperatuur liep langzaam op naar 113F oftewel 45 graden. Het beetje wind leek wel een föhn .

Eenmaal aangekomen in ons hotel worden we wederom blij verrast. Mexicaanse invloed in een oase van groen. Een ruim opgezette kamer waarin alles aanwezig wat we nodig zouden kunnen hebben.
Later die dag gingen we in gesprek met een dame woonachtig in Arizona. Zij had volop tips en adviezen welke weg we moesten nemen naar Sedona, en wat we vooral moesten zien. Ook wat betreft het eten in het hotel wist zij wat wij lekker zouden vinden en bestelde dit met onze goedkeuring uiteraard. Wat zij bestelde stond namelijk niet op de kaart. En ze had gelijk het was heerlijk.
Graag hadden we nog even het zwembad ingedoken maar het weer liet dit vanavond niet toe; een fikse onweersbui. Ach morgen weer een dag.