Dag 17

Reisdag 17 Death Valley

Ondanks dat we gisteren besloten hadden rustig aan te doen hadden we uiteindelijk toch nog 19 km gelopen! We waren de strip namelijk nog opgegaan en potverdorie ergens de verkeerde kant op gelopen ????.
Maar Las Vegas dan toch achter ons gelaten en op naar Death Valley. Benieuwd.
De omgeving ging van vlak naar enorme bergen. Kale bergen in allerlei keuren, een hele droge omgeving. Op weg naar het laagste punt in Amerika. Nagenoeg recht toe recht aan met een max van 65 mijl (104,6km) op naar Furnace Creek resort.
Na een rit van ongeveer 2 uur de eindbestemming bereikt. 5 minuten vooraf was een uitkijkpunt maar we besloten om die later te gaan bekijken. Inchecken en naar de hotelkamer. Pffffff de wind leek wel een föhn die op je gericht was. Een van de bewoners zei dat het een koele dag was, omgerekend 48 gr. Nou wij blij dat het geen hete dag was, tjonge als dit koel is.
Wel fijn dat er dan een zwembad is, toch maar eens even gebruik van gemaakt.
Na het avond eten terug naar het uitkijk punt maar inmiddels was het nagenoeg donker. Iets wat erg snel gaat hier. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de ravijnen aan beide kanten van het wandelpad zo diep vond dat ik echt niet verder durfde en allee maar terug wilde. Ik ben niet snel bang maar dit was niet mijn ding, grrr.
Ee zijn hier blijkbaar ook zelf wandelende stenen. Rotsblokken tot 200kg die een eigen weg rollen zonder duidelijke aanwijzing of oorzaak?!
Als ik dit schrijf zijn we al weer bijna onderweg naar Mammoth Lakes.