Dag 3

Alcatraz!!

Na een heerlijk ontbijtje, muffin, croissantje, kopje koffie en jus d'orange gingen we lopend naar Pier 33 om de ferry naar Alcatraz te nemen. Het was vandaag echt koud en dat was gewoon jammer! Stonden we daar met ons zomervest in de rij voor de ferry
....brr! Maar Alcatraz was echt de moeite waard. Erg indrukwekkend! We gingen met de ferry vanaf pier 33 bij Fisherman's Wharf en vaarden in 10 minuten naar The Rock. Het is maar 2 km verder maar er staat een enorme stroming waardoor je begrijpt dat ontsnappen vanaf Alcatraz eigenlijk onmogelijk is. We hebben eerst geluisterd naar de ontsnappings pogingen van de gevangenen wat goed verteld werd door een vrijwilliger en daarna hebben we de audio tour gedaan waar je echt een goede indruk kreeg van het leven in Alcatraz! Om 13.00 uur namen we de ferry terug en hebben we nog een uur door Fisherman's Wharf gewandeld. Het lijkt hier echt op de entree van Disneyworld, één grote kermis, souvenir winkeltjes en straatartiesten en restaurants die overvol zijn. Leuk om even door heen te lopen. Daarna zijn we de mega drukte uitgelopen en in één van de vele Starbucks een heerlijke koffie gehaald! Echt soms zitten er 3 bij elkaar in de straat, echt zo populair maar veel goedkoper dan bij ons.
Daarna zijn we met de Cable Car naar Union Street gegaan, echt gaaf om te doen! We hingen aan de stangen en gingen zo de steile hellingen af en de conducteur maakt er een leuke show van door regelmatig aan de bel te trekken bij het passeren van een andere Cable Car. Bij Union Street lekker geshopt en schoenen gekocht en terug naar het hotel om even uit te rusten en vooral om op te warmen want het was vandaag zo koud!! Echt door die mist en de harde wind is het soms zo koud...dat is wel jammer maar dus heel normaal in San Francisco! Er stond ergens een spreuk "the coldest winter I seem to have was the summer in San Francisco". 'S'avonds nog lekker gegeten in ons hotel wat een soort Engelse pub is met heerlijke biertjes en goed eten en daarna lekker pitten!