Dag 2

Reisdag 2

Derde poging en wel om ' s morgens 0500 uur. Zo vroeg ben ik er nog nooit uitgeweest om een ulverhaal te maken. De dag van gisteren, weer een bijzondere dus nog een keer het relaas. Eerst een ontbijt in de buurt. Ontbijten zoals wij doen ze niet. Het is allemaal veel vet en mierzoet. De mensen zijn wel erg aaaaaaardig en zeker als zij ons steenkool Engels moeten aanhoren. De prijzen zijn nog steeds in euro' s. De dollars zijn nog steeds niet gewend en zo lastig om te rekenen. Gewapend met de kortingbonnen van het hotel zijn we op zoek gegaan naar de fietsenboer in de buurt, deze keer waren het geen kortingsbonnen van Pijnenburg. Daar aangekomen kon je uit tientallen fietsen kiezen. Ze hadden gelukkig allemaal een stuur en een zadel. We mochten ook nog een mandje uitkiezen. Moet je voorstellen een Nederlander die als Duitser door Canada rijdt op de fiets.
Mijn vraag hoe de fiets op slot moest werd meelachtig beantwoord met dan moet u er een slot bijnemen. Het vertrek verliep voorspoedig, zadeltje omhoog, zadeltje naar beneden, zadeltje weer omhoog. Op weg naar de haven en naar ons eerste evenement Fly over Canada.
Super spannend, Agnes moest mijn hand vast houden, we dreigden neer te storten boven de Rockie Mountains en wel vastgesnoerd in een stoel. De gratis douchebeurt boven de Niagara watervallen kwam zeer goed uit, Jan de Hollander blijft rekenen. Er lag ook nog een dikke boot van de Holland-Amerika lijn afgemeerd, onder Nederlandse vlag, alleen komt bijna nooit in Nederland. Aan beide zijden 7 lagen aan passagiersdekken. Veel grijze bollen en you knowe taal, dus yanken met heel veel dollars. Stonden wij ons weer te vergapen met de vraag, hoeveel zou dat nou in euro's kosten?
De fietstocht werd vervolgd, prachtige route gereden rondom het Stanley park, zeker een rondje van 10 kilometer. We waren niet alleen, heel veel fietsers, hardlopers, skaters en niet te vergeten horden aan strandmensen. De bel op de fiets was ook hier uitgevonden, geen geschreeuw van blatende racefietsers. Mooie tocht, met een heerlijk zonnetje en de nodige versnaperingen. Geen moorkoppen deze keer. De fietsen ingeleverd bij de fietsenboer, we troffen het, we mochten via de kredietkaart kiezen voor het betalen in euries of dollars. Gekozen voor dollars, is mogelijk iets goedkoper. Ja ja de Hollander blijft rekenen. ' s Avonds op zoek naar de Italiaan. Was een puzzeltocht, ergens boven een trap op, moest hij volgens tripadvisor opgeborgen zijn. Afstand te overbruggen leek op de afstand Vancouver- Sicilie.
Gelukkig waren de pennen goed van smaak en nog warm ook. Nu nog een uurtje slapen en dan morgen het nieuwe avontuur tegemoet, met de ferrie (gewoon een platte boot) naar Victoria op Vancouver Island. Ook daar zullen ze zeker op ons wachten.