Dag 21

Lake Louise en omgeving

Vandaag werden we wakker met een strakblauwe hemel en de zon die scheen. Joost legde meteen een korte broek en polo klaar, maar al gauw bleek dat het maar 8-10 graden was. Voor een korte broek toch net iets te fris.
Na het ontbijt gingen we tegen 10.00 op weg naar Lake Louise, een toeristische attractie met een te kleine parkeerplaats. Wij waren er redelijk vroeg en konden gelukkig een plekje bemachtigen. Bij het Lake Louise ligt een Chateau dat als hotel gebruikt wordt, niet te vergelijken is met een doorsnee Chateau in NL, maar waar heel veel toeristen, lees vooral Aziaten, op af komen. Het was een mooi groen/ blauw meer, waar wandelroutes omheen liggen en waar je een kano kunt huren, maar waar voor ons verder niet zo veel te zien was.
Daarom gingen we op weg naar Lake Moraine dat op 1800 meter ligt en waar we dus weer een stukje verder de bergen voor in gingen. Ook daar was het druk, maar minder druk dan bij Lake Louis en dat terwijl het uitzicht en de kleur van het meer misschien nog wel mooier waren.
We hebben er een mooie wandeling naar boven gemaakt tot een uitzichtpunt waar je het meer prachtig kon overzien en er de mooiste foto's van kon maken. Na deze klim was het ondertussen 12.30 en besloten we hier wat te eten voor we verder zouden gaan. Tegen die tijd was de zon verdwenen en was het weer grijs, bewolkt en dreigde er regen. De temperatuur bleef tegen de 10-12 graden.
Na de lunch wilden we doorrijden op de 1 naar Yoho Park, het Park dat aansluit op Banff National Park, waar we nu, na Jasper National Park, verblijven. We wilden via de Kicking Horse Pass, naar Yoho Park, maar helaas was de Yoho Valley Road afgesloten. Op weg hiernaar toe kwamen we wel langs de Upper Spiral Tunnel, onderdeel van 7 spoorwegtunnels, die door de bergen zijn aangelegd. Deze treinen draaien draaien door tunnels een 8 zodat de spoorlijn minder steil aangelegd hoefde te worden. Op sommige punten zie je treinen, die soms wel 3,5 km lang zijn, op verschillende hoogtes uit de tunnels komen. Heel apart om te zien.
Na deze tunnels wilden we nog naar de Natural Bridge en Emerald Lake, maar tegen 15.00 begon het te regenen en fotos maken is leuk, maar niet als je er een nat pak aan overhoudt. Daarom snel even wat kiekjes geschoten en uiteindelijk eerder dan gepland terug naar het hotel, waar we tegen 16.45 aankwamen. Het is de eerste keer in deze drie weken dat het, ook toen we gingen eten, nog regende. Hopelijk morgen weer een droge dag........