Dag 2

Reisdag Hillegom - Vancouver

Nadat we zondagavond 29 mei bij Toontje en Ruud hun verhalen over Canada hebben gehoord en de nodige tips hebben meegekregen, heeft Toontje ons op maandag 30 mei om 9.00 uur afgezet op Schiphol. We hadden al via internet ingecheckt, dus hoefden alleen de koffers maar af te geven en daarna door de douane. Dit ging heel snel en al om 9.30 was dat gebeurd. Aangezien Joost een nieuw scheerapparaat nodig had, hebben we dat maar tax free gekocht, vervolgens een kopje koffie gedronken en daarna op weg naar de gate waar we zouden vertrekken. Alles verliep vlot, maar toen we eenmaal in het vliegtuig zaten, hebben we een uur vertraging opgelopen, doordat de aansluiting van andere vluchten vertraagd waren. Al met al vertrokken we pas om 13.00 uur.
De vlucht naar Toronto verliep rustig, aan het eind wat turbulentie en na 8,5 uur vliegen en 3 leuke films, landden we daar. De transfer via de douane ging wat traag en Joost werd er bij de douane weer eens uitgepikt om gefouilleerd te worden en zijn rugzak te laten controleren. Hierdoor konden we in de rij aansluiten om te boarden voor de vlucht naar Vancouver, die 5 uur duurde. Tijdens deze vlucht wat meer turbulentie gehad maar ook een prachtig uitzicht over de Rocky Mountains en Vancouver tijdens de landing.
Deze vlucht was mooi op tijd en ook de koffers waren er snel, waarna we met de Metro naar het centrum van Vancouver zijn gegaan. Vanaf het metrostation was de afstand ons hotel nog redelijk ver en ook wel steil. Met onze koffers van 23 kg en een beetje en een rugzak op was dat wel zweten na zo'n lange dag...
In het hotel bleken we een upgrade van onze kamer gekregen te hebben en zitten we in het penthouse op de 25 e verdieping met balkon en een prachtig uitzicht. Het is een suite met het bad midden in de slaapkamer, een kompleet ingerichte keuken en nog een aparte douche.
Het is hier nu 21.00'uur, bij jullie begint dinsdag al, maar wij hebben een hele lange maandag gehad en snakken naar ons bed.... Morgen gaan we fietsesn huren en Vancouver bekijken.